ANNONCE

Helt nyt kørekort på trapperne

9. oktober 2020 18:28 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det digitale kørekort er klar til november, oplyser Digitaliseringsstyrelsen til Newsbreak.dk.

Det har været på vej i flere år, men nu skulle den være god nok.

Fra november bliver det muligt at erstatte det fysiske kørekort med en app.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen fredag til Newsbreak.dk.

Fra og med 1. november er bekendelsen om kørekort ændret, så det fremover er lovligt at fremvise appen i stedet for kortet.

Samme måned skulle Digitaliseringsstyrelsens officielle app udkomme, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Mobil i stedet for pung

Kørekort-projektet er et led i ambitionen om, at gøre borgernes id-kort digitale. Kørekortet er det første, der står over for en digitaludgave, men det er meningen, at eksempelvis også sundhedskortet, i 2021, skal have samme tur.

I forvejen har også NemID fået en app, der erstatter det tidligere nøglekort.

– I dag har de fleste en smartphone, og den er blevet en fast del af mange danskeres hverdag. Mobilen har nærmest erstattet pungen, og derfor giver det god mening at få kørekortet på mobilen, så det altid er lige ved hånden, sagde daværende innovationsminister Sophie Løhde (V) i forbindelse med lanceringen af planerne.

Valgfrihed

Digitaliseringsstyrelsen, der har fået til opgave at fikse det nye kørekort, holder stadig fast i, at der skal være tale om et supplement. Det betyder, at du altså ikke bliver tvunget til at vælge et digitalt kørekort.

Netop valgfriheden har Forenede Danske Motorejere (FDM) tidligere rost ved regeringsforslaget, der nu er i fuld gang med at blive udført. I september 2018 lød det:

– Vi er glade for at se, at det er en supplementsordning, så bilisterne har en valgfrihed og dermed kan vælge den løsning, der passer dem bedst. Det digitale kørekort har været efterlyst af mange bilister, så vi ser frem til at se det kommende udspil, sagde juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange.

Appen kommer da heller ikke til at være gyldig i udlandet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu