Hembo forsvarer ansættelsen af Hamburger

7. marts 2013 17:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hembo forsvarer ansættelsen af Hamburger
Billede mangler

Ansættelsen af Bo Hamburger som ny sportsdirektør på det danske cykelhold Christina Watches-Onfone bringer sindene i kog.

 

For den tidligere toprytter har i bogen ‘Den største pris’ erkendt brug af doping i sin aktive karriere. Og det skal sammenholdes med, at den administrerende direktør for Christina Watches-Onfone, Claus Hembo, for nylig sagde, at det danske hold vil gå forrest i kampen mod doping.

Det skete i forbindelse med, at holdets medejer Michael Rasmussen selv erkendte et massivt dopingmisbrug gennem det meste af karrieren.

Claus Hembo mener dog ikke, at ansættelsen af Bo Hamburger harmonerer dårligt med hans udtalelser om at gå forrest i kampen mod doping.

– Jeg er uenig i, at det ikke harmonerer med, hvad jeg har sagt tidligere. Hvis du tager nogle andre, som efter min opfattelse går ihærdigt ind i kampen mod doping, så er det DCU (Danmarks Cykle Union, red.). Deres direktør (Jesper Worre, red.) har også en dopingfortid. Egentlig har jeg den opfattelse lige nu, at hvis du ønsker at tilføre erfaring fra cykelsporten, altså nogen, der har kørt cykelløb, der kender taktikken osv., så er det efter min opfattelse ikke muligt at få nogen, der ikke har en dopingfortid, siger Claus Hembo.

Han mener tværtimod, at ansættelsen af Bo Hamburger kan styrke den kamp for en ren cykelsport, som Christina Watches-Onfone efter direktørens mening går forrest i.

– Jeg mener, at man kan gå endnu mere foran (ved at ansætte Bo Hamburger, red.), fordi man på den måde tager nogen, der ved, hvordan det er foregået og kender mekanismerne på, hvordan det kan undgås. Og som også kender faresignalerne. Hvis du i processen med dig selv har erkendt, at det var forkert og har lært af det, så mener jeg i virkeligheden, det er en styrke, siger Claus Hembo, der slår fast, at Hamburger har givet udtryk for, at han vil kæmpe for en ren cykelsport.

– Ja, det er han fuldstændig klar i spyttet om, siger Claus Hembo.

Han påpeger, at ansættelsen af Hamburger også harmonerer med holdets politik om, at alle skal have en chance mere. Og så langt kan Eurosports cykelekspert Thomas Bay godt følge Claus Hembo.

– Det er fint nok, at de har ansat Bo Hamburger som sportsdirektør. Jeg er enig i, at folk skal have en chance mere. Så er det op til Bo at bevise, at han er kommet videre, end da han selv var aktiv, og at han arbejder ud fra de retningslinjer, der eksisterer i cykelsporten i 2013, siger Thomas Bay, der dog finder en modsætning mellem Christina Watches-Onfone ‘gå forrest’-politik og ansættelsen af en tidligere doping-synder som sportsdirektør.

– Jeg har svært ved at få det til at harmonere med, at man vil være dopingbekæmper nummer ét. Også set i det lys, at man har nogle ryttere kørende på holdet med dopingsager, men som aldrig rigtigt har angret og aldrig har sagt, at de kede af det, som Michael Rasmussen nu har gjort. Altså hjulpet myndighederne med at finde ud af, hvad der var op og ned i deres sager, siger Thomas Bay.

– Jeg kan ikke se, at det er et skridt i den retning, at de skal være dopingbekæmper nummer ét, men derudover er det min personlige holdning, at det er et udmærket match, at Bo Hamburger bliver sportsdirektør på Christina Watches-Onfone, siger han.

Apropos manglende anger, så er årsagen til, at Christina Watches-Onfone overhovedet skulle ansætte en ny sportsdirektør, at den tidligere sportsdirektør Søren Rasmussen er fratrådt stillingen, fordi han ikke så anger hos Michael Rasmussen, efter at denne udtalte, at han stadig er stolt af sin karriere, selvom han i over et årti systematisk dopede sig.

Det fik Søren Rasmussen til at forlange, at holdet tog afstand fra udtalelsen, og da det ikke skete, så han ingen anden udvej end at forlade holdet, forklarer han på Facebook.

– I forbindelse med nævnte udtalelser har jeg ønsket, at der fra cykelholdets side blev taget afstand, eller at der blev givet et dementi. Men det ønske kunne jeg ikke få opfyldt. Og derfor har jeg måttet tage konsekvensen. Bægeret var godt fyldt. Og nu flød det over, skriver han.

Med den holdning har Søren Rasmussen ingen berettigelse på holdet, mener Claus Hembo.

– Søren Rasmussen har internt på holdet krævet, at Christina (Hembo, red.) og jeg offentligt skulle tage afstand fra Michael Rasmussen og på det nærmeste klynge ham op i en lygtepæl. En nyansat sportsdirektør, der har en meget kompromisløs holdning til Michael Rasmussen og kræver, at vi skal smide ham ud med badevandet, det kommer ikke til at ske. Og folk, der har de krav til os omkring Michael Rasmussen, kan ikke være hos os, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu