ANNONCE

Hemmeligt trick: Disse bilejere tjener masser

4. marts 2020 15:58 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En finte gjorde det muligt at skrabe penge ind.

Et teknisk kompliceret, men derfor også godt skjult, trick med leasingbiler har resulteret i, at Motorstyrelsen, der hører under Skat, har betalt mere end 600 millioner kroner tilbage til godt 56.000 bilejere, skriver Finans.dk.

For tre år siden besluttede Folketinget, at registreringsafgiften på netop leasingbiler skulle beregnes på ny efter fire måneder. Det skulle den så med udgangspunkt i markedsprisen på sammenlignelige brugtbiler.

Indgrebet skulle egentlig sikre mod misbrug af kunstigt lave registreringsafgifter, fordi bilbranchen solgte biler til kraftigt nedsat pris, når køberen var et leasingselskab. På den måde blev registreringsafgiften tilsvarende lav.

Registreringsafgiften for leasingbiler betales i månedsrater, så med det politiske indgreb – der altså blev gjort i 2017 – kunne leasingselskaberne fremover udelukkende få rabat på afgiften i de første fire måneder, hvorefter værdiansættelsen bliver ændret til markedspris.

Politikerne, der indførte ændringen, var ifølge Finans bare ikke opmærksomme på en værditabsberegning faktisk ville få den effekt, at en række leasingbiler – der ofte slides noget mere end almindelige biler – så ville køre afgiftsfri i de fire måneder.

Nu kommer pointen så; for ifølge loven har selskaberne ret til at få refunderet afgiften for netop de måneder, hvis bilen efter fire måneder vurderes at have højere værdi som brugt – end da de blev købt. Altså har finten faktisk bare kostet en masse penge.

Hos Finans.dk kan du se regnestykket blive tydeliggjort. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu