Hemmingsen fortsætter som rektor for KU

25. februar 2013 16:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hemmingsen fortsætter som rektor for KU
Billede mangler

Rektor ved Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, får endnu en periode som øverste chef for Danmarks største universitet. Bestyrelsen har således besluttet at genansætte Ralf Hemmingsen i en ny periode frem til 1. marts 2017, oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

 

Ralf Hemmingsen har været rektor siden november 2005, og hans rektorperiode kommer dermed til at løbe i godt 11 år. Stillingen har været opslået i Skandinavien, og 12 personer søgte stillingen.

»En enstemmig bestyrelse er glade for at kunne genansætte Ralf Hemmingsen. Bestyrelsen vurderer, at Ralf Hemmingsen er den bedste til at gennemføre universitetets »Strategi 2016«, der vægter uddannelseskvalitet, internationalisering og samarbejde med erhvervslivet. Bestyrelsen forventer, at Ralf Hemmingsen vil styrke universitetets sammenhængskraft og fortsatte åbning mod omverdenen,« siger bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen i pressemeddelelsen.

63-årige Ralf Hemmingsen er dr. med og professor i psykiatri. Han har tidligere været chef for en del af Bispebjerg Hospital og dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

KU-rektoren kom under voldsom kritik i forbindelse med den såkaldte Penkowa-sag, hvor hjerneforskeren Milena Penkowa blev beskyldt, suspenderet og meldt til politiet for at have snydt med sit videnskabelige arbejde. Penkowa fratrådte sin professorstilling i 2010, og i en undersøgelse fra begyndelsen af 2011 frikendte Kammeradvokaten Ralf Hemmingsen og resten af universitetet for at have »foretaget en usaglig forvaltning« i Penkowa-sagen. Det blev dog påpeget, at blandt andet universitetets rutiner inden for uredelig forskning skulle forbedres. Efterfølgende har universitetet indført en række initiativer for at undgå tilsvarende sager i fremtiden.

Københavns Universitet uddanner omkring 38.000 studerende og har over 9.000 ansatte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu