ANNONCE

Henning Moritzen mindes på DR

13. august 2012 21:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Henning Moritzen mindes på DR
Billede mangler

Skuespilleren Henning Moritzen, der lørdag døde af hjertestop, 84 år gammel, hyldes tirsdag aften på DR K med fire timers tv.
 
Der bliver nu rig mulighed for at opleve Henning Moritzen, der lørdag aften døde af hjertestop, 84 år gammel. Danmarks Radio har nemlig valgt at rydde sendefladen tirsdag aften på DR K og sender fire timer med den folkekære skuespiller.
 
Aftenen starter med ’Gyldne Gensyn’, hvor Henning Moritzen fortæller om TV-Teatrets barndom. TV-Teatret var en del af DRs fjernsyn, lige fra DR sendte tv første gang i 1951, og Moritzen beretter blandt andet om de første produktioner i et lille studie i Radiohuset.
 
I udsendelsen er der blandt andet gensyn med ’Livsens Ondskab’ og ’Fiskerne’, ligesom seerne får Henning Moritzen at se i et samspil med konen og kollegaen gennem mange år, Lise Ringheim.
Bagefter – fra klokken 20.30 – viser DR K tre afsnit i rap af Leif Panduros krimiserie ’En by i provinsen’, hvor Henning Moritzen spillede kriminalinspektør Eriksen og blandt andet var på skærmen sammen med navne som Jens Okking, Birgit Sadolin, Ulla Jessen og Dirch Passer.
 
Mindeaftenen slutter med én af Henning Moritzens senere filmproduktioner – den Oscar-nominerede kortfilm ’Grisen’ fra 2008. Her spiller Henning Moritzen Asbjørn, der er indlagt og får billedet af en gris som lidt af en skytsengel, mens han venter på svar på, om han har kræft eller ej. Det er Anders August og Dorte W. Høgh, der har skrevet manuskriptet til filmen.
 
Også P1 vil mindes Henning Moritzen. Det sker onsdag klokken 10.03 bringer P1 uddrag af programmet ’Besøgstid’ fra 2009. Her er Henning Moritzen vært, mens DRs Karen Secher er gæst.
 
Redaktionen bag ’Besøgstid’ havde til besøget forberedt en samling overraskelser og medbragt nogle brikker – mere eller mindre velkendte – til det puslespil, der udgør et menneske, og i dette tilfælde mennesket Henning Moritzen.
 
Onsdagens program varer 57 minutter, men på dr.dk/p1 kan man høre hele det oprindelige program på 87 minutter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu