Henrik Fisker forlader Fisker Automotive

14. marts 2013 00:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Henrik Fisker forlader Fisker Automotive
Billede mangler

Henrik Fisker bekræfter i en erklæring til Autocar sin afskedsbegæring fra selskabet og oplyser, at de væsentligste årsager er »flere store uoverensstemmelser om forretningsstrategien med Fisker Automotives ledelse«, skriver Green Car Report.

 

Det kommer ud af det blå, at medstifteren og bestyrelsesformanden i elbilselskabet træder tilbage, omend problemerne i virksomheden har været under opsejling i et stykke tid.

I de seneste par år har bilproducenten været plaget af problemer, lige fra kvaliteten af tidlige modeller til tabet af flere hundrede biler i en havn, der sidste år blev hærget af superstormen Sandy.

Disse og andre hændelser har blandt andet betydet, at Fisker ikke har sendt en bil på gaden i mere end et halvt år, og at dens storstilede familieklasse-satsning Fisker Atlantic endnu ikke er blevet færdigudviklet.

Ifølge Berlingske Business gjorde Fisker Automotive-ledelsen det klart allerede i begyndelsen af året, at den søgte kapitalindskud, og at den ikke var bange for at kigge ud over de amerikanske grænser, hvor den ellers hører hjemme. Kapitalbehovet er blevet stort i virksomheden, efter de amerikanske myndigheder afviste at fortsætte med at yde statsgaranterede milliardlån, idet Fisker Automotive ikke havde kunnet leve op til en aftalt milepæl.

Før Henrik Fisker besluttede sig for at satse på eldrevne hybridbiler, arbejdede han som bildesigner for blandt andet BMW.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu