ANNONCE

Henrik frygter tendens efter flere brande

17. august 2019 18:32 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Newsbreak.dk

Det gamle Århus Amtssygehus er for tredje gang på fjorten dage ramt af brand. Nu bliver overvågningen i området intensiveret.

Tre udbrændte biler, to biler med slemme brandskader, en udbrændt motorcykel og en forkullet træplade. Det er resultatet efter tre brande på to uger ved det gamle Århus Amtssygehus på Tage-Hansens Gade.

– Det er jo fuldstændigt meningsløst. Det er rigtigt træls, siger Henrik Kjærsgaard, der er teamleder for bygninger i Aarhus Kommune, til TV2 Østjylland.

I nat var det en træplade, der brød i brand, en brand, Newsbreak.dk omtalte. Politiet har sat en efterforskning i gang, der skal afdække, hvordan branden er opstået.

– Det er jo ikke en brand, der er begyndt af sig selv, men hvordan det er sket, skal vi til at finde ud af, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Jes Frederiksen til TV2 Østjylland.

Gratis parkering

Det er bestemt ikke første gang, det gamle amtssygehus er ramt. Tilbage i april kunne TV2 Østjylland fortælle, at der på bare en måned var blevet smadret omkring 30 vinduer. Derudover var der brændt kulsyreslukkere af.

Siden da har der ellers været ro på i området. Nogle af lokalerne er blevet lejet ud til kommunale institutioner, og så er der blevet fri parkering. Aarhus Kommune troede derfor, at de havde fået bugt med ballademagerne.

– Det har hjulpet, at der har været flere øjne på herude og mere trafik. Det er ikke det bedste for hærværksmænd. Der er forsvundet lidt kobber og nogle nedløbsrør, men det har slet ikke været så slemt, som vi oplevede tidligere på året, siger Henrik Kjærsgaard.

Flere brande

Men i forrige weekend brød en motorcykel i brand. Den udbrændte sammen med to nyere biler, der var parkeret ved siden af. Branden opstod omkring 50 meter fra det sted, hvor træpladen i nat brød i brand.

I sidste weekend var den gal igen. Her brød en bil foran hovedindgangen i brand. Den udbrændte, og de to biler ved siden af fik kraftige skader.

– Nu var der ellers lige kommet lidt ro på, og så kommer der sådan en ny tendens. Vi håber selvfølgelig ikke, det er noget, der fortsætter. Men man kunne godt frygte det, når det nu er sket tre gange på fjorten dage, siger Henrik Kjærsgaard, teamleder for bygninger i Aarhus Kommune, til TV2 Østjylland.

Henrik Kjærsgaard fortæller, at den brændende træplade stod op af en træbygning, som heldigvis var beklædt med en stålplade. Hvis ikke en årvågen borger havde kontaktet beredskabet, kunne hele hallen være brændt ud.

Efter episoderne har kommunen intensiveret vægterkørslen omkring Amtssygehuset, så der er større bevågenhed. Derudover har politiet ifølge Henrik Kjærsgaard indvilget i at patruljere oftere forbi området.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu