Henrik Sass Larsen gør comeback som gruppeformand for Socialdemokraterne

8. maj 2012 23:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Henrik Sass Larsen gør comeback som gruppeformand for Socialdemokraterne
Billede mangler

Onsdag bliver Henrik Sass Larsen valgt som gruppeformand for Socialdemokraterne – og rykker dermed tilbage i det politiske brændpunkt.
 
Der er lagt op til et politisk comeback af de helt store, når Henrik Sass Larsen ifølge TV2-nyhedernes oplysninger igen sætter sig på en af de tungeste poster i Socialdemokratiet, når han onsdag vælges som gruppeformand.
 
Henrik Sass Larsen blev ellers sendt helt tilbage på de bagerste rækker midt under forhandlingerne om regeringsgrundlaget den 29. september sidste år, da det kom frem at Politiets Efterretningstjeneste, PET, havde rejst tvivl omkring hans sikkerhedsgodkenelse som minister.
 
Grunden var angiveligt, at Henrik Sass Larsens tidligere gode ven, Tommy Kamp, havde bragt den daværende politiske ordfører for Socialdemokraterne i dårligt selskab, da de tilfældigt mødte Tommy Kamps ven, rockeren Torben Ohlsen Jensen også kendt som Suzuki-Torben på en Café i Køge.
 
Mødet første til sms-udvekslinger mellem Suzuki-Torben og Henrik Sass Larsen og det gav angiveligt den politiske ordfører problemer med at blive sikkerhedsgodkendt.
 
Men nu tages han til nåde i regeringspartiet igen.
 
En anden bemærkelsesværdig rokade i Socialdemokratiet er udnævnelsen af Københavns overborgmester Frank Jensen som næstformand – en post, han skal beklæde i samarbejde med den nuværende gruppeformand, Mogens Jensen. De to vælges dog først officielt ved en kongres til september.
 
Posterne som næstformænd bliver ledige idet de nuværende – europaminister Nicolai Wammen og forsvarsminister Nick Hækkerup – træder tilbage. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu