ANNONCE

Henvendelser om julehjælp er steget 40 procent

3. december 2011 08:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Henvendelser om julehjælp er steget 40 procent
Billede mangler

Mødrehjælpen forventer i år 40 % flere ansøgninger om julehjælp sammenlignet med sidste år.
 
Det betyder, at over 300 børnefamilier i Region Syd, heraf 200 i Odense alene, risikerer at gå forgæves efter julehjælp, hvis ikke der kommer flere penge ind.
 
Stigningen bekræfter den tendens organisationen har oplevet i årets første måneder, nemlig at flere trængte børnefamilier har brug for professionel hjælp til at håndtere hverdagens økonomiske, sociale eller helbredsmæssige problemer. Derfor samler Mødrehjælpen i år op til jul både ind til umiddelbar økonomisk julehjælp og til at kunne hjælpe flere familier med at få løst de bagvedliggende problemer.
 
”Hver dag får vi mellem 50 og 100 rørende ansøgninger fra forældre, der beder om økonomisk hjælp til jul. Det er omkring 40 % flere end sidste år, men desværre ikke en stigning, der kommer bag på os. I årets første ni måneder har vi nemlig fået 15 % flere henvendelser fra børnefamilier, der beder om hjælp i forbindelse med fx økonomiske eller sociale problemer”, siger Mødrehjælpens direktør Mads Roke Clausen.
 LÆS OGSÅ: Line Rafn og Søs Fænger bakker op om julehjælp
 
Sidste år uddelte Mødrehjælpen julehjælp i form af en skattefri julecheck til i alt 220 økonomisk og socialt trængte børnefamilier i Syddanmark, hvoraf 142 kom fra Odense kommune. I år forventer Mødrehjælpen, at 300 familier i Region Syd, heraf 200 i Odense kommune alene, vil være berettiget til julehjælp, men organisationen har her mindre end en måned til jul kun midler til at imødekomme meget få af ansøgningerne. Sidste år gav Mødrehjælpen julehjælp til 1308 familier. I år forventer Mødrehjælpen, at tallet vil stige til 1.800 familier på landsplan. Mødrehjælpen håber derfor, at privatpersoner, virksomheder og fonde i år vil være endnu mere gavmilde end normalt, så alle de mest trængte familier kan få en håndsrækning til børnenes gaver og julestemningen.
Ifølge Mødrehjælpen er den generelle økonomiske afmatning og de mange tusinde ufaglærte jobs, der i disse år forsvinder, ikke den eneste forklaring på de flere ansøgninger om julehjælp.
Fakta: Sådan kan du støtte indsamlingen
•SMS: Giv 100 kroner ved at sende en SMS med teksten JUL til 1231. Det koster 100 kr. plus almindelig trafiktakst.
•Online: Giv et bidrag med dit Dankort på www.moedrehjaelpen.dk
•Netbank: Giv et bidrag på konto 9541 – 10279658 eller giro <+01> 10279658.
•Lav din personlige indsamling via www.betternow.org/jul

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu