ANNONCE

Her bliver arbejdere fra udlandet udnyttet

19. september 2019 07:35 | Af: Ritzau Fokus

I en rapport fra Amnesty bliver Qatar kritiseret for ikke at have gjort nok for migrantarbejdere i landet.

Her bliver arbejdere fra udlandet udnyttet
Flere tusinde migranter har arbejdet på at gøre stadionet al-Wakrah i Qatar klar til VM i 2022. (Arkivfoto). Foto: Marwan Naamani/AFP

Migrantarbejdere bliver stadig udnyttet i det kommende værtsland for verdensmesterskabet i fodbold, Qatar.

Det viser en ny rapport med navnet “All work, no pay” – fra menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

Artiklen fortsætter under videoen 

Rapporten konkluderer, at Qatar ikke lever op til alle sine løfter om at forbedre forholdene for de migranter, der arbejder med forberedelserne til det kommende verdensmesterskab i fodbold, der skal afholdes i landet i 2022.

– Migrantarbejdere kommer ofte til Qatar i håbet om at give deres familier et bedre liv.

– I stedet bliver mange sendt hjem uden penge efter at brugt måneder på at jagte lønninger med meget lidt hjælp fra det system, der burde beskytte dem, siger Amnesty Internationals vicedirektør for internationale anliggender, Stephen Cockburn, i rapporten.

Ingen løn i tre måneder

Rapporten kommer forud for et møde i Paris torsdag mellem Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Qatars emir, Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani.

Efter at have fået massiv kritik for dårlig behandling af migrantarbejdere indgik Qatar en aftale med Den Internationale Arbejdsorganisation i 2017 om at indføre arbejdsreformer og etablere kommissioner, der skulle tage sig af arbejdskonflikter.

I rapporten har Amnesty undersøgt flere hundrede migrantarbejdere, der ikke fik løn i tre måneder fra tre forskellige rengørings- og byggefirmaer.

Organisationen konkluderer, at de er i nød.

Amnesty skriver, at nogle af migrantarbejderne hos de tre firmaer – Hamton International, Hamad bin Khaled bin Hamad og United Cleaning – fik noget af deres løn efter at have klaget gennem en af de etablerede kommissioner på betingelse af, at de droppede klagesagen.

Men de fleste måtte gå hjem uden noget udbytte, skriver Amnesty i rapporten.

– Vi opfordrer myndighederne i Qatar til at levere, hvad de har lovet, og afslutte denne skammelige udnyttelse af arbejdskraft, siger Stephen Cockburn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu