ANNONCE

Her bliver mundbind et krav

4. juni 2020 15:38 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Senest fra den 15. juni skal der bæres mundbind i de danske lufthavne.

Her bliver mundbind et krav
Mundbind bliver nu obligatorisk i danske lufthavne. Foto: Scanpix

Et nyt regelsæt, der bygger på retningslinjer udsendt af de europæiske luftfartssikkerhedsagentur (EASA), er under implementering. Det medfører blandt andet, at det senest fra den 15. juni bliver obligatorisk at bære mundbind i de danske lufthavne.

Nyheden kommer fra Dansk Luftfart, der er brancheforening for luftfartsselskaber. Her kan man altså læse, at Dansk Luftfart gennem de seneste uger har drøftet EASAs udsendte retningslinjer med de relevante danske myndigheder.

Ifølge Dansk Luftfart er der bred enighed om, at retningslinjerne giver et godt grundlag for, at passagerer og ansatte kan flyve sikkert og færdes sikkert i eksempelvis lufthavne. Siden midten af marts har de fleste fly stået på jorden som følge af coronavirus-pandemien.

Tilfredshed

Ikke overraskende har luftfartsbranchen været vældig hårdt ramt, fordi rejseaktiviteter nærmest fra dag til dag blev indstillet i takt med at lande lukkede for grænser og indførte retningslinjer, der gjorde det umuligt for flyselskaber at have kunder.

Derfor er der ikke overraskende glæde hos Dansk Luftfart over, at der er nu kan komme gang i trafikken igen. I en skriftlig kommentar på organisationens hjemmeside siger direktør Michael Svane:

– Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne.

Reglerne

De endelige regler er ikke implementeret endnu, men som nævnt skal de det inden den 15. juni. Ud over kravet om mundbind i lufthavne er det også et internationalt krav, at der skal bæres mundbind på hele rejsen. Det vil også sige ombord på flyet.

En del af de fælleseuropæiske retningslinjer er dog, skriver Dansk Luftfart, blevet tilpasset danske forhold – blandt andet tages der udgangspunkt i det danske afstandskrav, hvor den generelle anbefaling altså er på en meter.

Retningslinjerne, der er midlertidige, betyder desuden, at det i en ikke defineret periode kun er passagerer og personale, der har adgang til lufthavnsterminalerne i Danmark – og givet også i resten af Europa.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu