Her dækkede Lottes forsikring ikke: Ville din gøre det?

21. oktober 2018 06:20 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Du risikerer at stå alene med regningen, hvis dit forsikringsselskab når til trist konklusion.

Her dækkede Lottes forsikring ikke: Ville din gøre det?
Lotte Kiærskou og familiens nykøbte hus er blevet dyrere end forventet. Foto: Presse.

Skal du købe hus, lyder et godt råd gerne, at du tilkøber en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen skal dække dig, hvis du finder fejl og mangler på dit nykøbte hus, der allerede var at finde før, du købte huset, uden at du blev informeret om det.

Så langt, så trygt, men Danske Boligadvokater skriver i en pressemeddelelse, at forsikringen ikke altid har den tilsigtede effekt. Man risikerer i hvert fald at strides med forsikringsselskabet om, hvad forsikringen dækker. 

Problemet skal findes i et forbehold, du ofte finder i en ejerskifteforsikring, et forbehold der bliver kaldt for “forventelig skade.”

Danske Boligadvokater skriver, at forbeholdet handler om skader på en bygning, man må forvente vil opstå, når man ser på husets alder og måden, huse blev bygget på dengang, et givent hus blev bygget.

Regning på 400.000

Familien Kierskou fra Viborg er blandt de familier, der på den hårde måde har opdaget, hvad forbeholdet kan koste, når man ellers tror, at man ér forsikret.

I april 2018 flyttede de ind i et nykøbt hus for kort efter at opdage, at der var skimmelsvamp i hjemmet. Forsikringsselskabet nægtede at dække skaden, trods familiens ejerskifteforsikring.

– Med den begrundelse har Dansk Boligforsikring afvist os gang på gang. Vi er stadig ikke flyttet ind i huset og vi kan se frem til at stå alene med en regning på omkring 400.000 kroner, siger Lotte Kierskou i pressemeddelelsen.

Newsbreak.dk har bedt Dansk Boligforsikring om en kommentar til den aktuelle sag, og har skriftligt fået oplyst, at det ikke er muligt for forsikringsselskabet at udtale sig om sagen.

Sagen er indbragt til Ankenævnet for Forsikring, og selskabet kan ikke kommentere på verserende klagesager.

Forsikringsselskabet skriver desuden, på Danskboligforsikring.dk, at eventuelle kunder opfordres til at sætte sig ind i, hvad en ejerskifteforsikring dækker og ikke dækker.

Kuldebroer og skimmelsvamp nævnes som noget, man ikke er dækket af, når man tegner en ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring.

Hvad dækker forsikringen ikke?

Tina Bach, advokat og bestyrelsesmedlem i Danske Boligadvokater fortæller i pressemeddelelsen, at det er vigtigt, at man som kommende boligejer er helt sikker på, at man undgår ubehagelige overraskelser, inden man køber et hus. 

– Mange opfatter tilstandsrapporten og ejerskifteforsikringen som saglige dokumenter fra en objektiv tredjepart, der afspejler husets sundhedstilstand uden mangler. Det er ikke altid tilfældet. Af ren uvidenhed ender nogle boligejere derfor med at købe katten i sækken og når skaden så er sket, er der ingen hjælp at hente hos ejerskifteforsikringen, siger Tina Bach i pressemeddelelsen.

Rådet lyder derfor, at du søger professionel hjælp for at forstå, hvad ejerskifteforsikringen dækker og ikke dækker, før du køber den, og før du køber et hus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu