ANNONCE

Her dropper unge corona-reglerne

14. september 2020 12:24 | Af: Newsbreak.dk

Ifølge et nyt studie af unge højskoleelevers håndtering af corona-regler er der god disciplin i dagligdagen, men smittefaren øges i fritiden.

Citathistorie: Kristeligt Dagblad.

Da danske højskoleelever i begyndelsen af juni fik lov at vende tilbage til deres højskole efter corona-nedlukningen, var de særdeles disciplinerede til at gøre rent, spritte af, holde afstand i spisesalen og ikke være flere, der blæser i det samme saxofon-mundstykke.

Men når eleverne havde fri, og især når der kom alkohol på bordet, gik det galt. Flere end hver tredje elev brød reglerne om, at man ikke måtte være flere end 10 personer sammen.

Det fremgår af en undersøgelse fra Københavns Universitet og Statens Seruminstitut, baseret på 2500 spørgeskemaer fra 900 højskole­elever og gennemført i juni og juli 2020.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge professor i folkesundhed ved Københavns Universitet Flemming Konradsen rummer undersøgelsen vigtige indsigter for det videre arbejde med at påvirke unge, som i øjeblikket er en gruppe, der står for en stor del af smittespredningen herhjemme:

– Undersøgelsen viser, at de unge sagtens kunne vænne sig til og indrette sig efter reglerne i hverdagen. Der, hvor de bryder ned, er i det sociale samvær i fritiden.

Alkohol har effekt

Flemming Konradsen uddyber, at det at være fysisk sammen spiller en meget stor rolle for eleverne, som fortrinsvis var i alderen 20-22 år.

Det samme gør alkohol, og ikke mindst når der bliver drukket, svigter corona-disciplinen.

Rundt om på højskolerne blev der arbejdet meget med at få de unge til at tage reglerne til sig.

Ikke bare med markeringer på gulvene, men også med debatmøder, sjove plakater og særlige corona-tekster til kendte højskolesange.

Og netop anvisninger, som inddrager de unge og ikke bare løfter pegefingre, er ifølge Flemming Konradsen det, der ser ud til at virke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu