ANNONCE

Her eksploderer den

28. december 2020 11:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det lokale politi har offentliggjort en video, der viser selve eksplosionen, der rystede den amerikanske storby Nashville juledag.

Politiet i Nashville, storbyen i den amerikanske stat Tennessee, har natten til mandag dansk tid frigivet en video, der viser det chokerende øjeblik, hvor en autocamper parkeret i midten af byen eksploderer 1. juledag. I vognen var en bombe.

Videoen er optaget med et overvågningskamera, og i løbet af de 38 sekunder ses også en politimand, der er på vej ned ad 2nd Avenue, da han pludselig beslutter sig for at vende om. Ifølge lokale medier fik han bare indtryk af, at han skulle væk derfra.

Et blink med øjnene senere, og autocamperen er fjernet fra jordens overflade. Det samme er ejeren tilsyneladende. Politiet har nemlig identificeret jordiske rester på stedet og ved hjælp af DNA matchet til en mand, der allerede var i søgelyset efter eksplosionen.

Det afslører politiet selv i en pressemeddelelse søndag aften dansk tid. Her fremgår det, at FBIs eksperter har identificeret afdøde som en 63-årig mand fra en nærliggende by. Han er desuden blevet bekræftet som værende ejer af autocamperen.

Mystisk besked

Sagen er generelt omgærdet af en del mystik, fordi en mystisk besked klokken 6.15 blev afspillet fra den parkerede camper. Her blev folk i området bedt om at forlade stedet for egen sikkerheds skyld, men omkring klokken 6.25 lokal tid stoppede beskeden og skiftede til en sang med Petula Clark. 6.30 eksploderede vognen.

Inden da var det lykkedes seks betjente fra det lokale politi at evakuere adskillige lejemål, og ifølge en pressemeddelelse fra Metro Nashville Police Department har det uden tvivl reddet menneskeliv. Politiet blev tilkaldt, fordi en kvinde vågnede kort inden klokken seks ved lyden af skud.

Motivet bag eksplosionen er ukendt, men vognen blev dog parkeret foran et mobilselskabs bygning, og der er dukket forlydender op, om at den dræbte formodede gerningsmand var stor modstander af 5G-netværket, der udrulles verden over.

Således også i Danmark. Pudsigt nok, har Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet samtidig med færdiggørelsen udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at “et bredt flertal er blevet enige om at udbyde nye frekvensbånd til mobilselskaberne, der muliggør udrulning af endnu hurtigere 5G-net”.

De to nyheder har som sådan ikke noget med hinanden at gøre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu