ANNONCE

Her er danskernes favoritbiler

8. oktober 2020 11:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Bilsalget har taget kraftigt revanche i tredje kvartal, efter at det lå underdrejet i det meste af andet kvartal som følge af coronakrisen. Det forventes dog at falde igen

I en ny opgørelse, som Danmarks Statistik står bag, fremgår det, at bilsalget i Danmark har haft et opsving. Korrigeret for forventet sæsonudsving er bilsalget i tredje kvartal 2020 steget med 51 procent i forhold til det katastrofale andet kvartal.

Ved at klikke dig gennem galleriet over artiklen kan du se hvilke 10 biler, danskerne har købt flest af i september, hvad angår nyindregistrerede biler. De tal kommer fra de Danske Bilimportørers database.

Faktisk skal man ikke lade de nye tal stikke en blår i øjnene. Privatøkonom Brian Friis Helmer, ansat i Arbejdernes Landsbank, forudser faktisk, at bilsalget er på vej nedad. Hastigt nedad.

– Det er helt naturligt, at efterspørgslen efter biler finder et mere stabilt leje og på et lavere niveau end før krisen, når vi står midt i et hårdt slag til dansk økonomi, hvor tusindvis er endt i ledighed, skriver Brian Friis Helmer til Ritzau.

Hos Danmarks Statistik fremgår det da også tydeligt, at septembers bilsalg allerede har været lavere end august. Det samlede salg – både erhvervs- og personbiler – er faldet med 0,8 procent. Det kan læses, at det især skyldes et lavere salg til de danske husholdninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu