ANNONCE

Her er de bedste hunde til børnefamilier

19. august 2019 10:50 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Disse hunderacer er de bedste at forøge familien med, hvis du har børn.

Måske har du længe gået og tænkt på at tilføje en hund til familien, eller så har dine børn plaget og plaget for at få en hundehvalp.

Det er et stort ansvar at få en hund, og selv om det måske er børnene, der har den største aktie i, at I som familie har erhvervet jer en hund, så er det oftest de voksne, der ender med at stå for, at det ansvar bliver overholdt.

Når valget kommer til, hvilken hund I skal have, så er det helt sikkert en god idé at vælge en race, der passer godt til børn.

I galleriet ovenfor kan du finde de 20 racer, der egner sig bedst til børnefamilier.

Den største fejlkilde

Det er yderst vigtigt at have gjort sig grundige overvejelser om, hvilken hunderace man ønsker at tage ind i sin familie, for hunde er meget forskellige.

Særligt skal du tænke over, hvad hundene originalt er opdrættet til at skulle. Nogle har skulle være jagthunde, andre hyrdehunde og det har givet dem specielle personlighedstræk, som du skal overveje, om de passer ind i jeres familie.

– Mine 20 års erfaring har vist mig, at der er mange, som kunne være glimrende hundeejere, men bliver det ikke, fordi de har skudt over evne i forhold til valget af hunderace, sagde adfærdskonsulenten ved Dansk Kennel Klub tidligere til Newsbreak.

Tid, overskud og råd

Inden du overhovedet tager den endelige beslutning om, I skal have en hund i familien, skal I tænke over, om I faktisk har tid, råd og overskud til at få en hund.

Hunden er afhængig af dig, derfor er det vigtigt, at familien har tid til at have hund. Ifølge Dyrenes Beskyttelse har hunden ikke godt af at være alene hjemme i mere end fem timer om dagen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Desuden er det også dig, der skal give hunden mad og vand, samtidig skal du også afsætte op til to timer om dagen til at lufte den. Derudover kommer så yderligere pleje af hunden i forhold til pels og ture til dyrlægen.

Dyrenes Beskyttelse vurderer, at hvis ikke man kan afsætte minimum 300 kroner om måneden, så har man ikke penge til at have hund.

Hvis du kan med ro i sindet kan se, at du kan overholde alt ovenfor, kan du i galleriet ovenfor læse om de hunderacer, der passer bedst til en børnefamilie.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu