ANNONCE

Her er de danske triumfer i Eurovision

17. maj 2019 08:18 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Danmark har både toppet og floppet gennem årene. Men her er de største triumfer.

I Danmark har vi en lang og fremragende tradition for at deltage i det europæiske Melodi Grand Prix, som i disse dage går under navnet Eurovision. Gennem årene har Danmark hevet store resultater hjem, men gennem årene har det også været fyldt med skuffelser, hvor man egentlig synes, at sangene havde fortjent en bedre skæbne.

Hvem husker ikke de ikoniske scener, hvor Brødrene Olsen vandt tilbage i 2000 med ‘Fly on the Wings of Love’, der udviklede sig til en sand landeplage. Sangen kommer stadig af og til i radioen – og det er vel næppe forkert at sige, at den stadig vækker lysten til at skråle med og drømme sig tilbage til de dage i Stokholm, hvor Danmark gav det musikalske Europa baghjul.

Men selvom Eurovision altid trækker mange seere, så må man også bare erkende, at der af og til er lidt langt mellem snapsene og de store ørehængere, som begejstrer Europa ligeså meget som de har begejstret os danskere.

Newsbreak.dk har taget et dyk ned i arkivet og fundet frem til samtlige danske sange, som har nået en top tre placering eller bedre siden 1957. Og hvis man ikke ved, hvordan dagen skal nydes, så kan man jo sammenfatte en lille liste af musik med Eurovision-tema og massevis af hyggelig nostalgi.

Klik dig gennem galleriet og tag en tur ned af mindernes allé.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu