ANNONCE

De vigtigste aldersgrænser du SKAL kende

5. februar 2020 15:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er stor forskel på aldersgrænser, der tillader dig alverdens ting, afhængig af hvor i verden, du bor.

For at dæmme op for unges misbrug af lattergas blev der i januar 2020 indført en aldersgrænse for salg af lattergaspatroner, så det fremover er ulovligt at sælge lattergas til personer under 18 år.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Aldersgrænser findes indenfor mange forskellige områder, og fælles for dem alle er, at de er skabt af sikkerhedsmæssige hensyn.

De begrænser børn og unge i at kunne især købe ting, som kan skade deres helbred på et tidspunkt, hvor de ikke er gamle nok til selv at forvalte det.

Grænser findes dog også i forhold til kørekort, og for eksempel er den seksuelle lavalder også en reel aldersbegrænsning.

I galleriet over artiklen kan du se de forskellige aldersgrænser, vi har her hjemme, som er vigtige at kende.

Stor forskel

Selv om du har helt styr på begrænsningerne i Danmark, så skal du dog have in mente, når du forlader dit hjemland, at der muligvis er andre aldersbetonede grænser i det land, du besøger.

For eksempel er den seksuelle lavalder i Brasilien bare 14 år, hvor den i Danmark er 15 år. I England er den faktisk 16 år, og det har skabt udfordringer for fodboldspilleren Joao Pedro, 18 år, der netop er skiftet til Watford.

Med sig fra Brasilien har han nemlig sin kæreste Mel Maia, der også er brasiliansk, men hun er kun 15 år, og derfor er deres forhold reelt ulovligt.

Maia er derfor rejst hjem, og parret venter nu på, at hun bliver 16, så de lovmæssigt kan være sammen i Pedros England.

I Indien er de så knap så løsslupne, når det for eksempel gælder alkohol. Der er store regionale forskelle. Nogle steder må man først købe alkohol, når alderen lyder 25 år – nogle steder er det helt forbudt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu