ANNONCE

Her er deltagerne ved Dansk Melodi Grand Prix 2021

10. februar 2021 14:07 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Så er der sat navne på de artister, der går på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2021 den 6. marts

DR har i dag offentliggjort de otte sange og artister, der skal dyste om at blive ‘vores sang’ ved Dansk Melodi Grand Prix 2021 den 6. marts. Sangene er nøje udvalgt af DR’s fagjury, men det er i sidste ende danskerne selv, som skal udpege vinderen, der kommer til at repræsentere Danmark ved ‘Eurovision Song Contest’ i Rotterdam.

Se hvem de deltagende artister er i galleriet ovenfor.

Alle sange og artister er omhyggeligt udvalgt af DR’s musikkyndige fagjury, som har peget på et varieret felt af sange, der afspejler en musikalsk variation og bredde. Ambitionen er at styrke samarbejdet med det danske musikliv, hvorfor der igen i år er sange med, der appellerer bredt på tværs af den danske musikscene. Alle fra danske sangskrivere og komponister.

Nogle af dem ‘gamle’ kendinge men listen tæller også flere helt nye ansigter.

Et tårnhøjt niveau

Gustav Lützhøft, ledende redaktør for Dansk Melodi Grand Prix, har set frem til endelig at kunne løfte sløret for de otte sange og artister.

Vi har bestræbt os på at kunne præsentere et varieret og alsidigt felt af sange, og det synes jeg, er lykkedes. Som det bør være i Dansk Melodi Grand Prix, er det musikalske niveau i år tårnhøjt. De otte sange er valgt ud fra sangenes potentiale og kvalitet. Men i sidste ende naturligvis også i forhold til hvordan de leveres og fremføres, siger han.

Et varieret felt

Gustaf Lützhøft forklarer også, at Dansk Melodi Grand Prix byder på noget for enhver smag, og at nogen selvfølgelig vil synes bedre om noget end om andet.

– Det er netop det, vi gerne har villet. At skabe et varieret felt af sange, hvor de fleste kan finde netop deres favorit og få en snak om smag. Og til sidst blive enige om, hvilken sang vi i fællesskab mener skal være ’Vores Sang’ i 2021, siger han.

Her kan du høre sangene

Dansk Melodi Grand Prix afholdes i år i studie 5 i DR Byen, hvor alle artister bakkes op af DR’s Grand Prix-orkester under ledelse af kapelmester Peter Düring. Sammen med værterne Tina Müller og Martin Brygmann vil de sætte gang i årets største hyldest til dansk musik – også selvom der pga. COVID-19 ikke vil være publikum til stede i studiet.

Dansk Melodi Grand Prix sendes lørdag den 6. marts klokken 20.00 på DR1 og DRTV, men man kan allerede nu lytte til alle numrene på dr.dk/grandprix og på Grand Prix-app’en. Fra klokken 15.00 er sangene ligeledes tilgængelige på alle streamingtjenester.

Fakta

Dansk Melodi Grand Prix 2021

De otte sange og artister er:

  • ’Hvileløse hjerter’ – Nanna Olivia
  • ’Øve os på hinanden’ – Fyr & Flamme
  • ’Højt over skyerne’ – Chief 1 & Thomas Buttenschøn
  • ’Everything is alright’ – Mike Tramp
  • ‘Abracadabra’ – Claudia Campagnol
  • Silver Bullet’ – The Cosmic Twins
  • Står Lige Her’ – Emma Nicoline
  • ’Beautiful’ – Jean Michel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu