ANNONCE

Her er den mest populære bil i Danmark

8. oktober 2019 15:00 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Bilimportørerne har netop offentliggjort nye tal for bilsalg. Generelt går det godt med salget, lyder det.

I september er der kommet 15.992 nye personbiler på de danske veje, og det tal vækker tilfredsstillelse hos foreningen for de danske bilimportører, der oplyser tallet i en pressemeddelelse.

Der er da også – set med bilsælgernes briller – grund til glæde. Det er nemlig en stigning på 3928 flere biler end september 2018.

(Artiklen fortsætter under videoen)

– Vi kan konstatere at salget for år til dato har været yderst acceptabelt. Der har været enkelte episoder i løbet af året, hvor der har været solgt flere biler end forventet, hvilket kan begrænse salget de efterfølgende måneder. Vi forventer dog stadig, at den positive tendens fortsætter året ud, siger direktøren for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Han peger på, at salget især skyldes, at der er et forstørret fokus på udskiftningen af den nuværende bilpark, til en mere grøn og klimavenlig version.

I september er der blevet solgt 724 elbiler, hvilket er 295,6 procent flere sammenlignet med september sidste år, og i løbet af året er salget nået helt op på knap 4000 el-biler.

De populære typer

Ganske som tidligere er det igen de vanvittig populære SUV-biler, der trækker det meste salg. Tidligere har mikrobilerne stået for den største procentdel, men gennem længere tid er det skiftet til SUV.

En SUV – det står for Sports Utility Vehicle – er en kombination af en almindelig personbil og mere sporty features som hævet karosseri og ofte også firhjulstræk.

Godt 27 procent af de nye biler, der er sendt på vejen i Danmark i september, er af typen SUV, mens blot seks luksusbiler har fået nye plader på.

Besynderligt nok er den mest populære bil i september faktisk i mikrobil-klassen. I galleriet over artiklen kan du se top 20-listen over de mest solgte nye biler i september. Volkswagen er i øvrigt den fabrikant, der har flest biler i top-20.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu