Her er den nye finansskat

14. februar 2013 12:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Her er den nye finansskat
Billede mangler

Så lettede EU-Kommissionen for låget til den ny finansskat. Forslaget betyder, at der skal betales en skat på 0,1 pct. på handel aktier og obligationer samt en skat på 0,01 pct., når der handles med derivater.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som EU-Kommissionen netop har udsendt.

Af EU’s 27 lande har de 11 sagt, at de gerne vil være med og når de alle har implementeret de nye regler fuldt ud, vil det give op mod 260 mio. kr. årligt i provenu.

I forhold til det oprindelige forslag er der enkelte justeringer. Dog ikke på selv skattesatserne.

Ændringerne er lavet for at tage hensyn til, at de nye regler kun kommer til at gælde i et mindre geografisk område end oprindeligt planlagt.

Derfor er der lagt nogle mekanismer ind, som skal sikre, at handlen med værdipapirer ikke bare forsvinder til steder, hvor der ikke er nogen finansskat.

Private borgeres og virksomheders almindelige handler med værdipapirer undtaget fra skatten.

Den nye skat bliver blandt andet indført for at sikre, at den finansielle er med til at betale til hele samfundsøkonomien.

Danmark, Storbritannien og Sverige er tre af de lande, der har sagt, at de ikke vil være med i de nye regler. Den danske regering har meldt ud, at den ikke ser nogen mening i reglerne medmindre de kommer til at gælde globalt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu