ANNONCE

Her er der risiko for hagl og torden

27. oktober 2020 06:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Tirsdag er der især ét sted i landet risiko for både hagl og torden. De fleste af os vil også opleve byger.

Helt generelt er vi i en periode uden de ret store vejrmæssige udsving. Det går lidt, som det går, men der er dog en enkelt ting, der er anderledes, end normalt, når kalenderen skriver oktober. Det vender vi tilbage til.

Det vigtigste først. Tirsdag 27. oktober byder nemlig på risiko for både hagl og torden, men det er med Danmarks Meteorologiske Instituts (DMI) ord blot i et område af landet, det ser sådan ud. I det vestlige Jylland.

– Det er sådan, at vi ikke kan afvise, der kan komme lokale haglbyger i den vestlige del af Jylland. Det vil dog være ultralokalt, så det er ikke sådan, at hele området bliver ramt, siger den vagthavende meteorolog Jesper Eriksen tidligt tirsdag.

Generelt gælder det, at jo tættere du er på den jyske vestkyst, desto mere markant er vejret. Til den våde side. Andetsteds vil det være muligt at få lov at se den store gule kugle på himlen.

– For dagen gælder det, at der er flest byger vest for Lillebælt, men så breder det sig også til de mere østlige egne i løbet af dagen, siger meteorologen og tilføjer, at temperaturen denne tirsdag generelt vil ligge et sted mellem 10 og 12 grader.

En smule unormalt

Selvom dagtemperaturen ikke er noget besynderligt for årstid og måned, så er der alligevel udsigt til usædvanligt høje temperaturer om natten i disse dage, fortæller Eriksen. Natten til onsdag kan det for eksempel blive lige så varmt som i løbet af dagen.

– I nat er der skydække med regn, og det blæser. Det fungerer for eksempel som en dyne, der holder på varmen. Desuden er vandet omkring os også lidt varmere, end det plejer, så depoterne har holdt lidt på varmen, siger han til Newsbreak.dk.

Dog, påpeger han, er det ikke noget, vi skal lægge for meget i. Der er nemlig allerede registreret nattefrost i oktober, så derfor handler det mestendels om jordens mulighed for at holde på varmen. Den såkaldte dyne.

Netop den kan det godt ske, der bliver lettet lidt på, for det ser nemlig ifølge DMI ud til, der er opklaring i løbet af onsdag. Frem og tilbage. Sådan har vi nok allerede vænnet os til det, og det fortsætter i noget tid.

– Vi har for tiden en lidt fastlåst situation, hvor der ikke er de helt store vejrmæssige udsving i form af storm og sådan, siger Eriksen, der betegner vejret som ret klassisk efterår.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu