Her er Folketingets mest inaktive parti

22. april 2012 12:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Her er Folketingets mest inaktive parti
Billede mangler

Medlemmerne af Folketingets største parti, Venstre, har siden valget udvist en nærmest selvudslettende beskedenhed, når det gælder om at fremsætte nye beslutningsforslag.
For selvom det altoverskyggende oppositionsparti kan stille med hele 47 folketingsmedlemmer, så har Venstre endnu til gode at fremsætte sit første selvstændige beslutningsforslag i folketingssalen.
Det viser listen over antallet af beslutningsforslag, der har været fremsat siden valget og frem til nu, på Folketingets hjemmeside.
Denne lovgivningsmæssige tilbageholdenhed kan ingen af de øvrige oppositionspartier matche.
Til sammenligning har Liberal Alliances ni medlemmer af Folketinget foreløbig forfattet 20 beslutningsforslag – et mere end regeringens støtteparti Enhedslisten over i den anden ende af det politiske spektrum.
Topscoreren blandt oppositionens mest ivrige forslagsstillere er Dansk Folkeparti, der med sine foreløbig 28 selvstændige beslutningsforslag har udvist den største virkelyst.
Ifølge listen over beslutningsforslag er Venstre dog i otte tilfælde gået sammen med andre partier i den blå blok og har gjort fælles front i kampen om at få noget politik igennem.
Men da De Konservative er med i de samme otte forslag – og da Folketingets mindste parti samtidig har griflet et enkelt forslag ned på eget initiativ ved siden af – så ændrer det ikke ved Venstres bundplacering på listen.
Hos Socialdemokraterne godter man sig paradoksalt nok over den sparsomme mængde forslag fra modstanderen.
– Det er beviset for, at Venstre ligger i hængekøjen, siger politisk ordfører Magnus Heunicke.
Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, afviser kritikken.
– Man kan slet ikke reducere politik til mængden af beslutningsforslag. Det er kun en brøkdel af det samlede billede, siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu