ANNONCE

Her er grillkokkens hemmelige trick

8. juni 2020 14:15 | Af: Ritzau Info og Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Hviletid og en realistisk tidsplan er afgørende, hvis grillmaden skal imponere sommerens gæster. Til gengæld skal du holde igen med marinader i begyndelsen.

Danskerne elsker at grille, men entusiasme er ingen garanti for succes. Og de fleste har formentlig oplevet, at grillmaden blev tør, branket eller kedelig i smagen.

Artiklen fortsætter under videoen

Derfor er råd nummer et, at du skal have en realistisk tidsplan, fortæller tv-kok Claus Holm, der er grillentusiast og forfatter til en bog om grillmad.

“Man skal kun grille, hvis man har tid til det. For der skal nå at komme ordentlig varme, inden man lægger kødet på,” siger han.

I galleriet over artiklen er der en række gode råd til succes med grillen.  

Sørg også for, at være godt forberedt og hav de ting de skal bruge lige ved hånden.

“Når man har overblik, går det aldrig helt galt i madlavningen. Hvis man derimod skal styrte frem og tilbage mellem grill, sommerhus og køleskab, så når tingene at brænde på,” siger Claus Holm.

Gør som de professionelle kokke, der hakker, snitter og forbereder mest muligt, inden gæsterne kommer. Og se fremad, når du sammensætter grillmenuen.

“Se det som en film i hovedet: Hvilke tænger skal jeg bruge, og hvornår skal tingene af og på. Der er intet værre end hastværk, fordi gæsterne er kommet,” siger han.

“Hviletid er et andet afgørende element, mange glemmer,” fortæller Anders Jensen, der er medlem af det danske grill-landshold og ansvarlig for Weber Grill Academy.

“Klassikeren er, at gæsterne skal have mad, så man skærer for med det samme. På den måde når saften ikke at sætte sig i fibrene, men ender på skærebrættet i stedet,” siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu