ANNONCE

Her er hastighedsgrænsen øget

5. november 2020 18:16 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Snart følger samme manøvre flere steder.

Onsdag blev hastigheden på Holbækmotorvejen fra rundkørslen ved Tuse til afkørsel 18 ved Vipperød sat op, så det nu er tilladt på netop den strækning at køre 130 kilometer i timen. Grænsen har tidligere været 110. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

– I de seneste måneder har vi arbejdet på at opgradere strækningen rent trafiksikkerhedsmæssigt, så den er klar til de højere hastighedsgrænser, og nu er vi ved at være færdige med arbejdet, siger afdelingsleder Niels Agerholm fra Vejdirektoratet.

Nu bil vejtavlerne, der foreskriver 110 kilometer i timen, så blive pillet ned, og derved gøres det officielt, at der nu må køres med samme hastighed som på andre motorveje. Altså 130 kilometer i timen.

Flere strækninger får snart samme behandling, og det er resultatet af en politisk beslutning. I alt besluttede regeringen og Dansk Folkeparti at hæve hastighedsgrænsen til 130 på 70 kilometer motorvej fordelt på seks strækninger. Se dem i galleriet over artiklen.

Siden har Vejdirektoratet arbejdet på at gennemføre det nødvendige løft af trafiksikkerheden. Vejdirektoratet har etableret rumleriller mod midterrabatten samt opsat påkørselsdæmpere på eksisterende autoværn og forlænget autoværn, hvor det er skønnet nødvendigt.

– Det er vigtigt for os, at trafiksikkerheden er bedst mulig, når vi hæver hastighedsgrænsen på motorvejen, siger Niels Agerholm.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu