ANNONCE

Her er hemmeligheden bag Danmarks mest kendte tatovering

25. januar 2019 14:48 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Nikolaj Jacobsen er en af de mest fotograferede danskere i disse dage.

Hvis du går det mindste op i Danmarks imponerende deltagelse ved årets VM-slutrunde i håndbold, så har du måske også lagt mærke til en helt særlig detalje ved den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen. Han er nemlig en mand, der adskiller sig gevaldigt fra forgængere som Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson.

Nikolaj Jacobsen har nemlig den ene arm fyldt med blæk. Og de store stjerner på underarmen har måske vakt en del opsigt, da de farverige symboler ikke er svære at spotte. Men du har med garanti også undret dig over, hvad dælen de mange stjerne måtte betyde.

Der er en helt særlig betydning til stjernerne, som på mange måder er et billede på det liv, som Nikolaj Jacobsen lever og ånder for både på og udenfor banen.

– Jeg har mine tre børn, der er mine store stjerner. Og så har jeg nogle små stjerner for de titler, jeg har vundet som træner eller spiller, fortæller Nikolaj Jacobsen til Se & Hør.

Kommer man helt tæt på stjernerne, så kan man også se, at der inde i hver af de tre store stjerner står navnene på landstrænerens børn.

En stor karriere

Kigger man nærmere på Nikolaj Jacobsens meritter, så kan man godt se, at han tidligere har været en topspiller i international klasse. Nikolaj Jacobsen vandt han det danske mesterskab tre gange med GOG på Fyn – det skete i 1992, 1995 og 1996, men som så mange af de nuværende landsholdsspillere, så var næste skridt naturligvis den tyske Bundesliga.

Her gik turen til THW Kiel, hvor han blev tysk mester i 1999, 2000 og 2002, samt vandt pokalturneringen to gange. På landsholdet lykkedes det Nikolaj Jacobsen at optræde 139 gange og score 552 mål, men måske mest imponerende har han rekorden for flest landskampsmål i én kamp med 15.

Og efter en imponerende klubkarriere har Nikolaj Jacobsen fortsat medaljehøsten som klubtræner.

Det bliver spændende at se, om der er en ny stjerne i vente for Nikolaj Jacobsen – det kræver en sejr over de franske verdensmestre fredag aften.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu