ANNONCE

Her er kravet: Regeringen tillader studenterkørsel

3. juni 2020 17:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det bliver tilladt at køre studenterkørsel i 2020.

Her er kravet: Regeringen tillader studenterkørsel
I 2020 vil vi også komme til at se studenterkørsel i gaderne. Foto: Scanpix

Regeringen og Folketingets partier har besluttet at tillade studenterkørsel i år til trods for coronavirus. Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet onsdag eftermiddag.

Der er tale om en bred politisk aftale, der indeholder nogle retningslinjer og krav til de nybagte studenter. Noget af det, de givet gerne vil have svar på, er, om de må drikke alkohol. Det må sandsynligvis gerne.

Fuldkomne retningslinjer er i gang med at blive udarbejdet, men generelt kan det politiske flertal præsentere en aftale, der gælder under forudsætning af, at de unge stadig holder afstand til andre end dem selv.

Det betyder kort sagt, at en sådan vogntur udelukkende må foregå klassevis eller holdvis. Der må ikke forekomme større fællesfejring i forbindelse med afslutningsarrangementer – herunder studenterkørsel. Regeringen lover dog, at det bliver mulighed for, at nærmeste familie kan deltage ved eksempelvis translokation.

“Retningslinjerne for både studentervognkørsel og andre afslutningsarrangementer for hele uddannelsesområdet vil blive drøftet med sektoren og ventes at være klar inden for de næste dage”, står det i pressemeddelelsen.

– For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn.

– Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en pressemeddelelse.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu