ANNONCE

Her er kvinder bedre end mænd

14. oktober 2020 11:24 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Et nyligt studie peger på, at kvinder er bedre til at overholde restriktionerne i forbindelse med coronavirus.

Indtil videre har coronavirus ændret hverdagen for mange.

For tiden betyder det, at vi skal holde afstand til andre, skære ned på antallet af personer, vi mødes med, vaske hænder eller spritte dem af, ligesom man også i flere tilfælde skal gribe fat i mundbindet og tage det på.

Restriktionerne i forbindelse med coronavirus er forskellige alt efter, hvilket land man befinder sig i. Men på essentielle punkter har et nyt studie vist, at kvinder er bedre til at overholde restriktionerne.

Det skriver Daily Mail.

Kvinder fører

Det er forskere fra New York University og Yale University, der igennem flere forskellige undersøgelser, har kigget på, hvordan mænd og kvinder reagerer på reglerne i forbindelse med coronavirus.

Noget af det, der er blevet undersøgt, er, om der bliver holdt afstand, om håndhygiejne og om de bærer mundbind korrekt.

Formålet var at se, om der var forskel på, hvordan kønnene reagerede på restriktionerne, og studiet indikerer, at der er forskel.

Kvinder er ifølge undersøgelsen bedre til at overholde restriktionerne end mænd.

– Tidligere forskning før pandemien har vist, at kvinder har besøgt lægen mere regelmæssigt i deres daglige liv, ligesom de har fulgt anbefalinger mere end mænd. De er også mere opmærksomme på andres sundhedsmæssige behov. Så det er ikke overraskende, at de her tendenser kan overføres til, at kvinder er bedre til at forhindre spredningen af pandemien, siger Irmak Olcaysoy Okten, der står bag studiet.

Fodgængere observeret

Én af undersøgelserne i studiet omhandlede social afstand, at vaske hænder, samt at skære sin omgangskreds ned.

Her blev 800 amerikaner spurgt til de vaner. I alle henseender var kvinder mere sandsynlige til at oplyse, at de overholdt reglerne. På et punkt fraveg kvinder dog, og det var i fysisk kontakt med andre. Her overholdt mænd reglerne bedre.

Den anden undersøgelse omfattede 300 fodgængere i tre forskellige områder, hvor kønsfordelingen var nogenlunde ligeligt fordelt.

Her blev der set på, om de bar mundbind korrekt over næse og mund.

55,1 procent af fodgængerne, der bar mundbindene korrekt, var kvinder. For mænd var det kun 37,6 procent.

Slutteligt blev det undersøgt, hvordan kønnene var til at holde afstand til andre på steder, der ikke vurderes til at være livsnødvendige. Det var blandt andet restauranter, fitnesscentre, blomsterbutikker og lignende.

GPS-lokationer fra den 6. marts frem til den 29. maj viste, at mænd var dårligere til at holde afstand.

Rammer mænd hårdere

Forskerne bag studiet finder resultaterne interessante, selv om der er nogle forbehold, der skal medregnes.

I forbindelse med den sidste undersøgelser, understreges det, at mænd som regel også har erhverv, der vurderes til at være livsnødvendige, derfor kan det også kræve, at de bevæger sig mere og kommer tættere på en del flere forskellige personer end kvinder.

Generelt peges der dog også på, at fundene er interessante, fordi tidligere forskning har indikeret, at mænd faktisk rammes hårdere af coronavirus end kvinder. Det kunne derfor tænkes, at mænd egentlig bør gå mere op i at overholde restriktionerne.

Tidligere forskning har nemlig vist, at kvinder er mere intolerante overfor infektioner. I april, da pandemien var på sit højeste, blev 1,5 millioner coronavirus tests analyseret.

56 procent var kvinder, mens 44 procent var mænd. Men ud af dem var det kun 16 procent af kvinder, der blev testet positiv. For mænd var det 23 procent.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu