Her er Lars Løkkes forklaring

6. marts 2012 18:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Her er Lars Løkkes forklaring
Billede mangler

Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har valgt at tilbagebetale den rygekabinen, han fik stillet op i statsministeriet. Det sker, efter en aktindsigt har afsløret at det har kostet over 150.000 kroner at have mulighed for at ryge i statsministeriet.
Her kan du læse, hvordan Venstres formand forklarer sig på facebook:
Det er min politik (og indtil videre også gældende dansk lov), at man godt må ryge i lokaler, der kun tjener som arbejdsplads for en enkelt person. Derfor må der også ryges i det private sidelokale til statsministerkontoret, hvortil gæster i ministeriet ikke har adgang. Så det har jeg gjort – og jeg håber sådan set også, at jeg får mulighed for at gøre det igen.
På ministeriets initiativ blev der opsat en rygekabine i dette rum, ligesom der også andre steder i statsministeriet var – og vel stadig er – rygekabine. Det har jeg som sådan ikke haft bemærkninger til, selvom det ikke var nødvendigt for at sikre, at rygeloven blev overholdt. En rygelov, jeg selv har stået fadder til – og som jeg fortsat finder god og rimelig. Jeg har derfor ikke gjort mig til talsmand for, at andre skal leve efter andre regler end jeg selv.
På baggrund af en aktindsigtsbegæring fremgår det nu, at den valgte løsning har været endog meget dyr. Også dyrere end jeg forestillede mig, og personligt finder rimeligt. Det vil helt sikkert skabe en voldsom debat, der skygger for langt vigtigere politiske spørgsmål. Derfor sørger jeg nu for, at Statsministeriet bliver godtgjort de omkostninger, ministeriet har haft.
Og så var det måske en god idé – én gang for alle – at få lavet et sæt retningslinjer for indretning af ministrenes kontorer, så den politiske debat kan handle om andet end rygekabiner og hæve-/sænkeborde.
Med venlig hilsen
Lars Løkke Rasmussen
Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har i dag forlangt, at Lars Løkke Rasmussen skulle betale de mange skattekroner tilbage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu