ANNONCE

Her er masseskyderier ikke et særsyn

8. maj 2019 10:21 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Endnu et skoleskyderi har ramt USA. Denne gang i delstaten Colorado.

Et spor af lig, grufulde billeder og en evig debat om våbenloven til følge. Det er, hvad der sker, når der opstår skoleskyderier i USA. Desværre er de voldsomme blodsudgydelser langt fra et særsyn – og den dødelige udgang for mange elever skærer altid dybt i hjertet, når tragedien kigger på en direkte i ansigtet og viser den barske virkelighed.

Alene i år er der blevet åbnet ild mere end 20 gange på amerikanske skoler – og i de mere end tyve tilfælde har der flere gange været dræbte og sårede, som har fået endt livet alt for hurtigt. Tirsdag skete det så igen – to elever gik ind på en skole i Denver-forstaden Littleton i delstaten Colorado. Her skød og sårede de to gerningsmænd otte af deres skolekammerater, som alle blev såret af episoden. Men herefter blev de pågrebet af ordensmagten.

Tilbage står spørgsmålet, hvorfor de mange skoleskyderier sker, men i lige så høj grad, hvorfor der ikke bliver gjort mere for at stoppe skyderierne. Dykker man ned i arkivet, så er der et langt mønster af voldsomme skyderier, som på hver sin er dybt indprentet i bevidstheden hos danskerne, selvom skyderierne er foregået tusindvis af kilometer væk.

I galleriet øverst kan du se nogle af de blodigste skoleskyderier i USA.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu