Her er navnet på DRs nye børnekanal

5. december 2012 09:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Her er navnet på DRs nye børnekanal
Billede mangler

DR navngiver nu den kanal, som i 2013 bliver et nyt public service-tilbud til de 7-12årige. Kanalen kommer til at hedde DR Ultra.
 
Den planlagte børnekanal til de 7-12-årige, som nu har fået navnet DR Ultra, er de store børns helt egen kanal. Her skal der stilles skarpt på deres virkelighed.
‘Ultra’, som betyder ”noget ekstra”, dækker over et ønske om at gå nye veje med børne-tv-genren. Muligheden for i højere grad at kunne differentiere indholdet til børn er, ifølge DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, en vigtig forudsætning for dette.
 
”Der er langt fra en fireårigs verden til en 12-årigs. Med to børnekanaler kan vi levere et langt bedre og mere alderssvarende indhold til både små og store børn. Det betyder nemlig, at Ramasjang, som indtil nu har været delt af både små og store børn, fremover vil være et helt trygt valg for de små og deres forældre. Samtidig kan vi på DR Ultra udfordre og eksperimentere meget mere sammen med de større børn. På den måde styrker vi markant vores allerede gode, danske tradition for kvalitativt og stærkt børne-tv, siger Maria Rørbye Rønn.
 “Ultra”-generationen vil og kan
Ifølge kanalredaktør Kirstine Vinderskov er kanalen blevet døbt DR Ultra, fordi ”Ultra” er et godt og handlekraftigt ord, som peger hen mod det uventede og overraskende.
 
”Med DR Ultra vil vi både involvere, eksperimentere, forandre og overraske, og på den måde passer navnet rigtig godt til kanalens målgruppe. De er selv midt i en forandringsproces – et sted mellem barn og ung med en dør på klem ind til teenageværelset. Samtidig er der så meget power og potentiale i de her børn. Vi tror på, at de gerne vil og kan en hel masse. Det skal navnet og kanalen kunne afspejle, uddyber Kirstine Vinderskov, som glæder sig til at kunne invitere de store børn inden for på kanalen i første kvartal af 2013.
 Viden, comedy og ægte virkelighed
DR Ultra, som blandt andet kommer til at sende nyheder til børn, skal både have plads til det sjove, det legesyge, det videnskabelige og det alvorlige samlet i ét udfordrende og appellerende børneunivers.
 
Ifølge kanalredaktøren er fællesnævneren public service med fokus på børnenes virkelighed.
 
”Vi vil ikke vise børn, som de voksne mener, at de bør være, men som de er i virkeligheden. Vi tror på de store børn som handlekraftige, nysgerrige individer, der ønsker at involvere sig i hinanden og i deres omverden. Det er vores ansvar at sørge for, at der er et tilbud, som kan reflektere og stimulere dette, men det skal være på deres præmisser, så det appellerer til dem”, siger Kirstine Vinderskov.
 
Overgangen fra én til to børnekanaler er en del af den kommende kanalomlægning, hvor ambitionen blandt andet er at styrke DRs tilbud til børn og unge.
Også efter kanalomlægningen vil DR fortsat tilbyde programmer, som samler både store og små børn såvel som hele familien. Her vil DR1 stadig spille en rolle med blandt andet ‘Disney Sjov’ og MGP.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu