ANNONCE

Her er Nordkoreas nye leder

19. december 2011 12:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Her er Nordkoreas nye leder
Billede mangler

Det er ikke mange ting, der kan siges med sikkerhed, når snakken falder på Kim Jong-Un, der med al sandsynlighed bliver Nordkoreas nye leder. Ikke engang hans alder.
Det fortæller Peter Kim Laustsen, der er Koreaekspert og specialkonsulent ved Forsvarsakademiet, til Newspaq.
“Han er meget ung. Omkring 27 år, men det er ikke rigtig til at få klarhed over. Det siges, at han er født i 1983 eller 1984, ” siger han.
Kim Jong-Un’s mor menes at være en japansk kvinde, der frivilligt rejste til Nordkorea og derefter blev indlemmet i inderkredsen omkring nu afdøde Kim Jung-Il.
Som helt ung blev Kim Jong-Un sendt på kostskole i Schweiz, og det er et af de eneste steder, hvor man har kunnet opleve ham uden for Nordkorea. Men observationerne er få, fortæller Peter Kim Laustsen.
“Han var ikke indskrevet som søn af Nordkoreas store leder. Han var indskrevet under et andet navn, så man lagde ikke mærke til ham. Fordelen ved, at han har gået på kostskolen, er, at han har oplevet andet end Nordkorea indefra,” siger Peter Kim Laustsen, der mener, det kan give håb for, at han har et andet syn på tingene end sin far.
Men der vil ikke gå lang tid fra indsættelsen, til at omverdenen kan danne sig et billede af den nye leder, mener han.
“Hans udtalelser og diskussioner med eksempelvis diplomater fra Rusland og Kina vil hurtigt give et fingerpeg om, hvordan han ser på Norkorea og landets fremtidige udvikling,” siger Peter Kim Laustsen.
Derudover vil der formentlig snart komme en officiel biografi med data om den nye leder. Det er dog en biografi, man skal tage med et vis gran salt, mener Peter Kim Laustsen.
Vi skal formentlig ind i det nye år, før indsættelsen af Kim Jung-Un vil finde sted.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu