ANNONCE

Her er opvaskemaskinens dybeste hemmelighed

27. marts 2020 10:37 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Hvornår skal du åbne din opvaskemaskine? Det er et simpelt spørgsmål, men svaret er ganske kompliceret.

Din opvaskemaskine er en ting, som på mange måder kan være frelseren i et køkken, der ellers kan syne ufremkommeligt efter en frokost eller gang aftensmad med familien.

Tallerkenerne, glas og gryder hober sig op i stakkevis, hovedpinen dundrer og mest af alt drømmer man om en dag på sofaen med fastfood.

Artiklen fortsætter under videoen

Men din opvaskemaskine gemmer på en hemmelighed, der kan have stor betydning for dit indeklima og køkken i det hele taget – du tænker måske ikke over det selv, men der kan opstå fugt og dårlig lugt i køkkenet, hvis du ikke behandler opvaskemaskinen korrekt. Det har Bolius kigget nærmere på.

Hvis du holder din opvaskemaskine lukket, mens den er fyldt med brugt service, så ophober der sig dårlig lugt i maskinen – og den kan være svær at slippe af med.

Undgå fugt og glaspest

Tit og ofte er det normalt, at man sætter en maskine over, når aftensmaden er afsluttet – og så kan man tømme opvaskemaskinen igen om morgenen. Men dette er faktisk langt fra en god idé, fordi det kan have dybe konsekvenser for dit køkken, men også din service.

Hvis du åbner lågen til opvaskemaskinen, når programmet er færdigt, så vil servicen tørre hurtigere, men du kan også forebygge mod glaspest. Det er nemlig fugten i en opvaskemaskine, der kan sætte sig som glaspest.

Hvis du har en nyere opvaskemaskine, så kan du være heldig, at den selv åbner lågen eller har et tørringsprogram tilknyttet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu