ANNONCE

Her er regeringens mange tiltag mod coronavirus

18. marts 2020 20:45 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Blandt de nyeste tiltag er en skærpelse af antallet af personer i forsamlinger, samt lukninger af frisører og caféer med mere.

Tirsdag aften sad danskere og ventede spændt på en udmelding fra statsminister Mette Frederiksen.

På pressemødet fremlagde hun endnu flere tiltag, der skal sikre, at danskerne forlænger spredningen af coronavirus – og som måske endda sætter en stopper for udbruddet.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor kan du læse om alle de tiltag, regeringen har taget i brug for at bekæmpe coronavirus Covid-19.

Forsamlinger skærpes

Statsministeren indførte et forbud mod forsamlinger på mere end ti personer gældende fra tirsdag klokken 10.00. Tidligere var det forbud gældende for 100 personer.

På trods af at Mette Frederiksen ikke ville pådutte nogen, at det også skulle gælde i private hjem, så opfordrede hun danskerne til at overholde det. Det betyder, at runde fødselsdage, barnedåb eller lignende, hvor flere gæster end 10 inviteres anbefales at blive aflyst.

Forbuddet mod forsamlinger på mere end ti personer, har dog sine restriktioner. Selv om forbuddet gælder for arrangementer både indendørs og udendørs, kan forsamlinger på mere end ti personer ikke forhindres i et supermarked, en butik eller på en togstation. Det samme gælder i en bus, et tog eller på en færge. Ligeledes gør det sig heller ikke gældende på arbejdspladser.

Er forsamlingen med et politisk formål eksempelvis en demonstration, så gælder forbuddet heller ikke. Det skal dog understreges, at det anbefales, at de deltagende holder afstand til hinanden.

Madsteder lukker

Én af de helt store nyheder ved statsministerens pressemøde var også, at restauranter, caféer, beværtninger, natklubber og lignende skal lukke. Restaurationer må fortsat benytte sig af take away.

Det gør sig også gældende for frisører, massører, tatovører og andre erhverv, hvor der er tæt kontakt mellem den arbejdende og kunden. Der er dog undtagelser, hvis de yder kritisk nødvendige behandlinger.

På pressemødet blev det også påpeget, at storcentre skal lukkes. Hvis der i storcentret er butikker, hvor folk handler fødevarer eller et apotek, skal der være åbent, så borgere kan benytte sig af dem.

De butikker, der fortsat må holde åbent, har også oplevet skærpelse i forhold til information om coronavirus, om plads i butikken så kunder kan holde afstand, og at der er håndsprit tilgængeligt.

Statsminister meddelte på pressemødet, at lukningen gælder frem til den 30 marts, som også er den dato, der blev meldt ud, da regeringen lukkede skoler, børnehaver og lignende.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu