Her er regeringens nye plan for ligestilling

29. februar 2012 18:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Her er regeringens nye plan for ligestilling
Billede mangler

Der er stadig en masse skridt, der skal tages, før vi har opnået ligestilling i Danmark.
Det mener regeringen, og derfor er ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) i dag kommet med en ny handlingsplan for det kommende års ligestillingsarbejde.
Med planen sætter regeringen en ny offensiv ligestillingspolitisk dagsorden.
Et af de konkrete initiativer på arbejdsmarkedet er, at regeringen vil øremærke op til tre måneders barsel til mænd.
Men også en masse andre punkter er på dagsorden. Blandt andet har regeringen fokus på, at der er normer, der gør, at piger og drenge ikke altid har reelt lige muligheder.
“Piger og drenge vælger meget kønsopdelt, når de vælger uddannelse og senere også på arbejdsmarkedet. Der er brug for, at vi rusker op i vores fastlåste holdninger til, hvad man kan uddanne sig som og beskæftige sig med,” lyder det fra Manu Sareen.
Derfor vil ligestillingsministeren have kønsroller på skemaet på pædagog- og læreruddannelserne, sikre flere piger i tekniske fag og lave projekter om kønsroller, respekt og ligeværd.
Også indsatsen mod partnervold fortsætter i form af kampagnen ‘Giv vold mod kvinder det røde kort’, ligesom der skal informeres om partnervold på arbejdspladserne, og være anonym rådgivning til kvinder.
Når det gælder menneskehandel, vil regeringen have en kortlægning af prostitutionefterspørgslen, øge strafferammen for menneskehandel fra otte til ti år, samt undersøge forbud mod købesex.
Drenge og mænd er også en del af ligestillingensarbejdet, hvor indsats over for udsatte drenge øges, der ønskes mere uddannelsesvejledning, og en konference om mænd sundhed er på vej.
I det offentlig kontorer skal kommunikation sikre ligestilling, og der skal udvikle værktøjer til kønsmainstreaming.
Endelig skal der være lige adgang til ledelse og bestyrelse, der skal tages initiativer for flere kvinder i virksomheders bestyrelser, og der skal udvikles ny dansk model for kvinder i ledelse.
Derudover vil regeringen sætte kønsroller på dagsordenen under EU-formandskabet.
Læs hele handlingsplanen HER.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu