ANNONCE

Her er Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger

26. april 2021 14:44 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Nu kan have flere personer i vores nære kreds

Her er Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger
Nu kan vi være flere sammen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Frem til nu har myndighedernes anvisning været, at man ikke skulle ses med flere end frem mennesker regelmæssigt. Men det bliver nu ændret og faktisk fordoblet. I en pressemeddelelse skriver styrelsen, at den nu anbefaler, at man højst ser 10 personer regelmæssigt.

– Vi har savnet at se vores vanlige omgangskreds, og vi vil i de kommende måneder gradvist kunne udvide hvor mange vi ser. Lige nu anbefaler vi, at man maksimalt ser 10, og hvis man inviterer venner og familie på besøg derhjemme, så ikke samles mere end 10 indendørs, lyder det fra Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Styrelsen foreslår dog fortsat, at man ikke mødes indenfor med personer, man ikke har set i et godt stykke tid, og som derfor ikke er en del af den sociale boble. Den sociale boble på 10 personer gælder dog ikke personer man dagligt arbejder sammen med, går i skole med eller dyrker fritidsaktiviteter med.

Hold fast

Siden september har det lydt, at man bør finde en gruppe på fem til 10 personer, man ses med. Den blev dog senere indskrænket til fem personer. Nu bliver snoren så lidt længere igen.

– Det er samtidig vigtigt at huske, at hele grundlaget, for at det kan lade sig gøre, er at vi holder fast i de gode råd – det er dem, der hjælper os med at holde smitten under kontrol. Det gælder nu, hvor den ny coronavirus er her, men det gælder faktisk også på sigt, hvor de gode råd kan hjælpe os med at forebygge andre smitsomme sygdomme, siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen foreslår derudover at man følge rådene i dens pjece, når man skal have socialt samvær med andre mennesker under pandemien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu