Her er svarene på danskernes populære spørgsmål i 2018

13. december 2018 12:43 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Google har offentliggjort sine årslister, og her kan det blandt andet ses, hvilke spørgsmål, der har haft størst vækst i søgning.

2018 har været et begivenhedsrigt år, der nu lakker mod enden. Traditionen tro tegner danskernes Google-søgninger et glimrende portræt af, hvad der har optaget os i årets løb – af både stort og småt kan vi godt afsløre.

I årsopgørelsen, der fremhæver de personer, ord og spørgsmål, som har haft størst vækst i antal søgninger, ses det for eksempel, at vi har været for det første rigtig dovne, men også nysgerrige på begivenheder og personer, der har haft en ekstra grund til at blive omtalt.

For eksempel er Kim Larsen og Prins Henrik på henholdsvis første- og andenpladsen, når vi ser på kategorien med vækst i søgninger på danske personer. Ingen af de to herrer, der netop i 2018 døde, overgår dog ordet “VM” som en klar etter.

Spørger du, eller dobbelttjekker du?

Nogle af de spørgsmål, danskerne i den grad flittigt har spurgt Google-oraklet om i 2018, har drejet sig om ulve og 1. verdenskrig, oplyser Google i en pressemeddelelse. I galleriet over artiklen her kan du se de 10 mest voksende spørgsmål i 2018 – og i øvrigt få svaret på dem.

– Søgemaskinen er ligesom en sikker havn, hvis man vil dobbelttjekke sin viden – eller ligefrem er beklemt ved at spørge andre af frygt for at virke uvidende. På Google får man typisk svar på et kvart sekund, siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark, i pressemeddelelsen.

En måling på året

Opgørelsen over søgninger tyder også på, at aldersgrupperne, som søger på Google, spænder meget bredt. I kategorien “underholdning” er blandt andet ungdomsfænomener som chatprogrammet Ome.TV og Playstation-spillet Red Dead Redemption at finde side om side med Susse Wold og John Mogensen, som må formodes at appellere mere til den ældre generation. Tilsvarende er Aretha Franklin og BaseBoys – i al forskellighed – at finde blandt årets mest populære musikere på Google baseret på stigning i antal søgninger.

Endelig ses det ifølge Google tydeligt på årets trendende søgninger, at sommeren var ekstremt varm og solrig herhjemme. Søgninger på vandingsforbud, afbrændingsforbud, ventilator og blæser hoppede i år opad i statistikkerne. Mange har desuden søgt på “Hvad koster en kubikmeter vand?”

– Når man gør de mest populære søgninger op, er det jo også en strømpil på hele året, der gik. Mange vil huske året for en fantastisk sommer, og det står klart at aflæse i søgetendenserne. I den mere triste afdeling minder søgningerne os en ekstra gang om dem, vi mistede – eksempelvis Kim Larsen, Morten Grunwald og Ole Thestrup. På den måde er listerne også et redskab, man kan bruge til at kigge tilbage på årets begivenheder, siger Jesper Vangkilde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu