ANNONCE

Her er svaret: Sådan bliver vejret i miniferien

28. maj 2019 07:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Den igangværende uge er for mange en ekstrakort en af slagsen. Her får du bedst mulige svar på, hvordan vejret så bliver.

Der er sikkert mange derude, der ikke bare hungrer efter en nært forestående mini-ferie, som er hastigt på vej ved kristi himmelfartsdag. Mange vil garanteret også gerne forsikres om, at vejret bliver til at kunne grille og opholde sig udendøre.

Garantien kan vi ikke give, og der er desuden noget, der tyder på, at Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) heller ikke kan. Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog, siger i hvert fald, at det bliver vådt.

Inden da skal vi lige gennem tirsdag og onsdag, før de heldige holder fri torsdag. De rigtig heldige også fredag. De to dage beskriver Bodholdt som pæne dage til den kølige side.

– Det bliver mest tørt, der kommer nok lidt smådryp tirsdag, men i Nordjylland får de en del sol. Det bliver dog også blæsende, så de får ikke så meget ud af solen, hvad angår varme, siger meteorologen.

Med det mener hun, at temperaturerne vil svinge mellem 10 og 15 grader. Onsdag betegner Bodholdt faktisk som værende stort set lige som tirsdag, så hvis du har mærket efter, vil du nok vide, hvad du skal forvente dig. På sin hjemmeside skriver DMI selv “Om natten mest tørt først ret klart, men i de vestlige egne efterhånden mere skyet og ud på natten regn i Nord- og Vestjylland“.

Delt i to

Noget tyder på, at kristi himmelfart er en speciel størrelse, når det skal gøres op vejrmæssigt, for Anja Bodholdt betegner det som værende delt op. På Fyn og i Jylland vil der for eksempel torsdag være mange skyder og regn i perioder, så på den måde er helligdagen ikke helt vildt fed.

Omvendt ser det ud til, at det i de østlige egne – det vil sige Sjælland og Bornholm – holder tørt i løbet af dagen, mens der trækker skyer ind, som dagen skrider frem. Det er nemlig sådan, at et regnområde kommer ind fra vest.

Netop regnområdets bane fra vest mod øst betyder også, at der allerede natten til fredag vil være fuldkommen byttet om på rollerne, så sjællændere vil skulle finde paraplyer og sydvest frem, mens det i det jyske bliver mere tørt. Torsdag og fredag vil byde på henholdsvis 12 til 17 og 15 til 20 grader varme.

– I weekenden ser det til gengæld svært ud. Prognoserne svinger rigtig meget. Først så det ud til at blive rigtig pæne dage, lørdag og søndag, men på den seneste omgang ser det ud til, at der kommer en del regn. Lige nu er der stor usikkerhed, slutter Anja Bodholdt.

Status er ifølge DMI desværre: “Samlet for ugen vil det blive uge med mere nedbør og vind end normalen og temperaturer under normalen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu