Her er tovholderen

26. februar 2013 22:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Her er tovholderen
Billede mangler

Siden det fredag i sidste uge kom frem, at de tidligere Brøndby-koryfæer Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Per Nielsen er kørt i stilling som ambassadører for et projekt, der skal redde Brøndby, har gætterierne om, hvem bagmændene er, været intense.

 

BT kan i dag afsløre, at manden, der siden januar har været tovholder for investorer, garanter, sponsorer, fans, amatører, samt nuværende og tidligere spillere, er den sportsglade advokat Jeppe Stokholm.

– Det er rigtigt, at jeg er kontaktperson for en gruppe, der vil hjælpe Brøndby. Men jeg kan ikke kommentere på hverken personer eller beløb, siger Jeppe Stokholm til BT.

Planen er, at en gruppe pengestærke folk vil investere i Brøndby, hvis de får den fornødne opbakning fra A-aktionærerne i den magtfulde fond og fra klubbens næstformand, Benny Winther.

Ikke et kup

Det hele foregår bag om ryggen på Brøndbys midlertidige direktør, Tommy Håkansson, men at kalde det et kup, som vi blandt andet har skrevet her i BT, vil Jeppe Stokholm ikke være med til.

– Det her er ikke et spørgsmål om at kuppe den nuværende ledelse. Det er en hjælpende hånd til at tilføre de nødvendige midler og de rigtige personer til at føre klubben videre. Det er noget, der vil ske i samarbejde med klubben og aktionærerne og naturligvis gennem en dialog med alle dele af klubben – med fansene, med amatørerne, veteranerne. Kort sagt: Alle konstruktive kræfter i Brøndby, siger Jeppe Stokholm.

– Når vi mener, at der skal ske ændringer i ledelsen, er det for at få nyt blod ind, for at få vasket tavlen ren, så man kan kigge fremad, mens advokater og alle mulige andre rydder op og kigger bagud på feriepengesager og hvad, der ellers måtte ligge, tilføjer han.

Investorer er velkomne

Jeppe Stokholm har siden januar arbejdet på projektet og står som den eneste person med det fulde overblik over det, for det er ham, der samler alle informationer og fører dialogen med interessenterne i og omkring klubben. Som BT kunne afsløre i weekenden, har der været kontakt til blandt andre den tidligere ISS- og SAS-direktør Jørgen Lindegaard om en rolle i den fremtidige organisation, ligesom der stadig føres samtaler med andre fremtrædende erhvervsfolk.

I dag er magten i Brøndby fordelt på A- og B-aktier, hvoraf en lille gruppe sidder på A-aktierne, der har 43 procent af stemmerne og dermed den reelle magt i klubben. De ejes dels af næstformand Benny Winther, dels af Brøndbyernes IF Fodbold Fond, som består af syv medlemmer fra amatørafdelingen: to personer, veteranerne, 100-mandsklubben, Forældre BIF, BIF’s Venner og Brøndby Suppport.

For at Jeppe Stokholm og hans bagland skal få magt, som de har agt, skal Fonden og Benny Winther støtte dem på generalforsamlingen 3. april, hvor den nye bestyrelse kan indsættes.

– Brøndby er en klub, hvor der er tradition for, at mange interessenter er involveret i beslutningerne, og det demokrati skal bevares. Amatører og fans skal stadig have en stemme, men det skal ikke være på en måde, hvor der blokeres for, at man kan træffe de hårde beslutninger, der skal træffes, når man vil ind at lave en turn-around. Målet er at skabe tryghed og stabilitet på ledelsesgangen, således at den sportslige sektor kan få ro og økonomi til at udvikle sig, siger Jeppe Stokholm, der desuden understreger, at de potentielle investorer, som endnu ikke er stået frem, byder andre investorer velkomne:

– Hvis der er nogen derude, der ønsker at bidrage til projektet, er de altid meget velkomne til at kontakte Brøndby Supporters Trust. Det her er ikke et ekskluderende projekt, men et inkluderende projekt.

Det har ikke været muligt for BT at få en kommentar fra Brøndbys midlertidige direktør, Tommy Håkansson.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu