Her er vinderne af årets Bodil-priser

16. marts 2013 23:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Her er vinderne af årets Bodil-priser
Billede mangler

De danske filmkritikere belønnede i aftes for 66. gang danske film og skuespillere ved et stort Bodil-prisshow på Bremen Teater. Der har ved tidligere Bodil-uddelinger været en tendens til, at en enkelt af årets film dominerede prisuddelingen, men i år blev de eftertragtede priser fordelt ud over en bred vifte af de nominerede. Tobias Lindholms »Kapringen«, der handler om et dansk fragtskib, der kapres af somaliske pirater, modtog prisen for Bedste Film, skriver Berlingske.

 

»Virkeligheden og fiktionen befrugter hinanden i disse års filmkunst. Få har fundet så frugtbart et greb om dette felt som Tobias Lindholm. Sammen med Michael Noer lavede han »R«, hvor den dokumentarinspirerede stil gav et så stort dramatisk afkast, at filmen blev belønnet med en Bodil,« sagde Filmmedarbejderforeningens formand, Jacob Wendt Jensen.

Bedste mandlige hovedrolle gik til Mikkel Boe Følsgaard for sin præstation i Nicolaj Arcels Oscar-nominerede film »En kongelig affære«. Jacob Wendt Jensen kaldte Følsgaards præstation, der allerede sidste år modtog en Sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin, »bevægende og imponerende på mange planer«.

Arcels succesfulde film indbragte yderligere Henning Bahs Prisen, der gik til filmens scenograf Niels Sejer, mens Fotografprisen gik til Rasmus Videbæk for hans præstation med filmen.

Sara Hjort Ditlevsen vandt for Bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle som den unge Helene i filmen »Undskyld jeg forstyrrer«.

Frederikke Dahl Hansen blev belønnet med prisen for Bedste kvindelige birolle for sin præstation i »You & Me forever«.

Prisen for Bedste mandlige birolle gik til Tommy Kenter for sin rolle i »Marie Krøyer«.

Den dramatiske historie om den 19-årige Marsha, der er leder af en af Putins ungdomsorganisationer i Rusland, har Lise Birk Pedersen skildret i »Putins Kys«, som vandt prisen for Bedste dokumentarfilm.

Årets Sær-Bodil gik til filmen »The Act of Killing«, der er instrueret af Joshua Oppenheimer.

Bent Fabricius-Bjerre modtog årets Æres-Bodil for sine mange præstationer i en lang karriere.

Øvrige vindere var den Oscar-vindende »Amour« instrueret af østrigske Michael Haneke, der vandt prisen for Bedste ikke-amerikanske film, mens den Bedste amerikanske film blev »Martha Marcy May Marlene«, der med Sean Durkin som instruktør også vandt Sundance-prisen for Bedste instruktion.

Endelig blev den nystiftede Viasat Film Publikumspris uddelt, som gik til filmen »Hvidstengruppen«, der er instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu