ANNONCE

Her får cyklister fartbøder

15. oktober 2020 07:51 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Cyklisternes hastighed blev målt på gågaden.

Onsdag stod svensk politi klar på gågaden Södermalm i Stockholm fordi der skulle gennemføres en hastighedskontrol.

Det lyder måske en smule mærkværdigt, men da cyklister maksimalt må køre med syv kilometer i timen på strækningen, skulle det tjekkes, om cyklisterne overholdt det.

Og ud fra billeder af kontrollen, som du kan se i galleriet ovenfor, var der grund til at tage en snak med flere cyklister.

Hastighedskontrollen blev foretaget på Södermalm i Stockholm, hvor det lokale politi stod klar med fartmåleren.

Statuere et eksempel

Det er faktisk ikke første gang, at det svenske politi har holdt særligt øje med trafikken på gågaden.

For blot en måned siden stod politiet endnu engang klar med fartmåleren. Dengang blev det forklaret, at det var for at statuere et eksempel, skriver Mitt I Södermalm.

– Vi arbejder med trafikale spørgsmål hver dag, men i dag ville vi statuere et eksempel. Vi forsøger at sætte præg på, hvordan vi undgår tilskadekomst i trafikken. Situationen her er farlig, og derfor kan vi ikke tillade den, fortalte politiinspektør Christer Braad, der er ansvarlig for trafikken i Södermalm, om hastighedkontrollen den 9. september 2020.

Dengang havde politiet på trods af reglerne om de syv kilometer i timen kun valgt at slå ned på de cyklister, der havde en hastighed over 20 kilometer i timen, fordi politiinspektøren vurderede, at det var ved den fart eller højere, at der kunne ske alvorlig ulykker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu