ANNONCE

Her holder politiet ekstra øje den næste tid

25. marts 2021 22:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er tale om lidt af en tradition

Her holder politiet ekstra øje den næste tid
Politiet vil holde særligt øje med de danske veje i den kommende tid. Genrefoto.

Fra fredag den 26. marts og til og med den 5. april vil politiet landet over holde ekstra øje med danskernes kørsel.

Rigspolitiet skriver i en pressemeddelelse, at man traditionen tro gennemfører en målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narkokørsel i påskedagene.

Det er ikke alle steder, man kan forvente, at politiet vil stå klar. I stedet tager politiet udgangspunkt i, at der ses en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte eller tilskadekomne i ulykker.

Af den årsag vil hastighedskontrollerne i de kommende dage primært foregå på “uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger,” skriver politiet.

Holder øje med flere ting

Politiet vil også være til stede forskellige andre steder i perioden, og man vil altså også holde øje med, om bilister har indtaget spiritus eller narkotika.

“Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem,” skriver politiet i pressemeddelelsen.

Baggrunden for at holde øje med, om folk kører påvirkede rundt i de kommende dage, skal ses i årstiden. Påsken er en højtid, hvor der er tradition for at mødes i festligt lag.

“Politiets patruljer vil naturligvis være på vejene i påsken, og ud over spirituspåvirkning vil politiet kontrollere, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin,” skriver politiet i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu