ANNONCE

Her jagter politiet pushere ved skolen

7. februar 2020 05:02 | Af: Newsbreak.dk

Nordsjællands Politi vil i den kommende tid være ekstra synlige i gadebilledet i Gribskov Kommune på grund af narkohandel ved flere folkeskoler.

Salg af hash og kokain ved flere folkeskoler er nu et reelt problem i Gribskov Kommune.

De unge får simpelthen tilbudt hårde stoffer lige uden for skolernes område, og derfor er Nordsjællands Politi og Gribskov Kommune gået sammen om en fælles indsats for at få de drengebander, som står bag salget, væk fra gaden.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det skriver TV 2 Lorry.

– Vi har valgt at sætte hårdt ind overfor det i form af en meget synlig tilstedeværelse og meget opsøgende arbejde i forhold til forældre og skoler i Gribskov, siger Brian Stybe Grayston, vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger skulle salget af stoffer være særligt galt på tre folkeskoler i Gribskov Kommune. En af dem er Gilbjergskolen i Gilleleje. Mandag afviklede politiet en razzia på netop Gildbergskole, hvor politiet brugte narkohunde, men endte med ikke at finde noget.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke tegn på kokainmisbrug hos dit barn du bør holde øje med.

Har skrevet til forældre

Gribskov Kommune har valgt at skrive ud via kommunikationsplatformen Aula til alle forældre med skolesøgende børn. I brevet står der blandt andet:

”Vi vil gerne opfordre til, at I taler med jeres unge om, at der foregår salg omkring skolerne og i de miljøer, hvor de og deres kammerater færdes”.

Kommunen er i disse dage også ekstra synlige i gadebilledet med SSP- og gadeplansmedarbejdere.

– Vores fokus er på at passe godt på vores børn og unge. Vi har et fantastisk godt samarbejde med Nordsjællands Politi, som betyder, at vi kan fastholde det fokus, mens politiet gør deres arbejde. Vi har opfordret både vores skoler og vores forældre til at være årvågne, så vi alle bidrager til at få bugt med det her og sikrer, at vores børn og unge kan færdes trygt i vores kommune, siger Niels Tørsløv, direktør for Plan, Teknik og Beskæftigelse i Gribskov Kommune, i en pressemeddelelse.

Lokal gruppe står bag

Det er politiets vurdering, at det er en gruppe lokale unge i alderen 17 til 22 år, som står bag salget af de ulovlige stoffer.

– Vi er i gang med at undersøge, hvem de er, og hvorfor de lige pludselig står sammen og laver det her, siger vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston.

Han forklarer, at det er en skærpende omstændighed, at der sælges kokain, som er et markant hårdere stof end hash.

– Det skærper absolut alvorsgraden, siger Brian Stybe Grayston.

Det er blandt andet oplysninger fra borgere, som har ført til, at politiet har fået nys om den ulovlige narkohandel, og vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston understreger vigtigheden af, at borgerne kontakter politiet, hvis de ved noget, som kan hjælpe politiet.

De er en vigtig del af vores arbejde med at danne os et indtryk af, hvordan situationen er, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu