ANNONCE

Her kan dieselbiler blive forbudte i gadebilledet

4. marts 2018 16:06 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det kan betyde, at danske dieselbiler bliver afvist ved bygrænsen.

Her kan dieselbiler blive forbudte i gadebilledet
Med beslutningen kan diesel-biler snart være et forbudt syn i visse dele af Tyskland. Foto: Scanpix.

Sidst i februar afgjorde den tyske forbundsdomstol, at tyske byer ganske lovligt kan indføre et forbud mod tyske dieselbiler. Det betyder, at fremtiden i Tyskland kan være væsentligt mere dieselbil-fri, end den ellers ville være.

– Det er en af de vigtigste beslutninger, der er taget i mange år i forhold til at sikre borgerne mod skadelig luftforurening. Samtidig er det et meget kraftigt signal om, at vi er ved at nærme os enden for brugen af dieselbiler, siger Jeppe Juul, transportmedarbejder i Det Økologiske Råd, til Ritzau om beslutningen.

Ritzau skriver, at byer som Düsseldorf og Stutgaart barsler med at gøre dieselbiler forbudte, og et sådant forbud kan ramme danskere, der kører i dieselbiler, og som har til hensigt at lægge vejen forbi Tyskland.

Det kan blive problematisk

FDM skriver, at omkring 70 større tyske byer døjer så meget med luftkvaliteten, at et dieselforbud, om ikke andet så i perioder, kunne være med til at løse problemet. Hos FDM råder man danskere til at købe dieselbiler, der lever op til den seneste Euro-6-norm. De biler burde blive undtaget et kørselsforbud, men biler ældre end 2015 lever ikke nødvendigvis op til disse normer.

– Det er vigtigt at holde fast i, at Tyskland ikke har forbudt dieselbiler. Det er kun lokalt og i visse perioder, at de ældre dieselpersonbiler kan blive ramt af et forbud. For danske dieselbilsejere får de nye regler ikke umiddelbart betydning. Kun hvis man har en ældre dieselbil og kører meget til Tyskland og i de pågældende byer, kan man risikere at blive ramt af et lokalt kørselsforbud, siger afdelingsleder i FDM, Torben Lund Kudsk, til Fdm.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu