ANNONCE

Her kan du ikke bruge et midlertidigt kørekort

13. januar 2020 15:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er ikke svært at få adgang til et midlertidigt kørekort. Men husk at det midlertidige kørekort ikke kan det samme som et rigtigt kørekort.

Vidste du, at der findes to typer erstatningskørekort i Danmark, et midlertidigt kørekort og et midlertidigt erstatningskørekort? Forskellen på de to typer kørekort er stor, og det er dit umiddelbare behov, der er afgørende for, hvilket af de to du skal på jagt efter.

Et midlertidigt kørekort er det kørekort du får, den dag du består din praktiske køreprøve. Det er også sådan et kørekort, du får udstedt af Borgerservice, hvis du har brug for det, og det kan sagtens være, at du har det.

For står du i en situation, hvor dit kørekort er forsvundet, nedslidt eller på anden måde udskiftningsmodent, og skal du køre bil i Danmark, Norge, Sverige, Finland eller Island, så kan du få udstedt det midlertidige kørekort.

Midlertidigt kørekort/midlertidigt erstatningskørekort

Hvis du derimod står i en situation, hvor du har brug for at køre bil andre steder end Danmark, Norge, Sverige, Finland eller Island, så skal du bruge noget andet end et midlertidigt kørekort.

Du skal i sådanne situationer have fingrene i et midlertidigt erstatningskørekort, og de to typer kørekort er ikke ens. Hvor det er gratis at få fingrene i et midlertidigt kørekort, skal du betale for at få udstedt et midlertidigt erstatningskørekort.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at det siden 19. januar 2013 har været sådan, at et midlertidigt erstatningskørekort er af samme kreditkorttype som det almindelige kørekort.

“Produktionstiden for et midlertidigt erstatningskørekort vil derfor være den samme som udstedelse af andre kørekort af kreditkortmodellen,” skriver Færdselsstyrelsen.

Ifølge Borger.dk tager det cirka 14 dage at producere et midlertidigt erstatningskørekort, og det er uvist, hvad du skal gøre, hvis du skal køre bil i et andet land end Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island før et midlertidigt erstatningskørekort kan nå at blive produceret.

Det betyder dog, at du skal være opmærksom på, om du har brug for at få dit kørekort erstattet, før du får brug for det under en køretur i udlandet. Ellers risikerer du at stå med et stykke papir, der kun giver dig ret til at føre bil i en lille del af verden.

Spørgsmål/svar:

Hvor gælder et midlertidigt kørekort?

Det midlertidige kørekort er gyldigt i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island

Hvor får man et midlertidigt kørekort?

Hos din lokale Borgerservice.

Hvor længe gælder et midlertidigt kørekort?

Det midlertidige kørekort er ikke længere gyldigt, når du får dit rigtige kørekort.

Hvordan får man et midlertidigt kørekort?

Man møder op hos sin lokale Borgerservice, medbringende et gyldigt fotografi, gyldig legimiation (eksempelvis et pas) samt en opholdstilladelse, hvis man ikke er dansk statsborger.

Hvad koster et midlertidigt kørekort?

Det midlertidige kørekort er gratis, mens et midlertidigt erstatningskørekort koster 170 kroner. Det koster desuden 280 kroner at få udstedt et nyt kørekort. I den henseende betaler man for Det midlertidige kørekort, når man bestiller et nyt kørekort.

Hvem udsteder midlertidigt kørekort?

Borgerservice.

Midlertidigt kørekort til udlandet/Tyskland:

Skal du køre bil i Danmark, Norge, Sverige, Finland eller Island, kan du nøjes med det midlertidige kørekort. Skal du køre bil i andre lande end her nævnte, skal du have et midlertidigt erstatningskørekort.

Kilder: Borger.dk. – FærdselsstyrelsenBekendtgørelse om kørekort.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu