ANNONCE

Her knækker kæmpe fragtskib og synker

26. august 2020 08:43 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den 25. juli 2020 stødte et japansk fragtskib på grund. Nu sænkes det med vilje.

Det er helt planlagt.

Normalt er det ikke noget, man kan sige om skibe, der synker. Men i tilfældet med det japanske fragtskib MV Wakashio er det sandt.

Den 25. juli 2020 stødte skibets forstævn på grund på et rev ved østaten Mauritius. Siden har skibet lækket mindst 1000 ton olie, der har skadet det ellers unikke havmiljø ved øen.

Planen var derfor at bugsere skibet ud på tre kilometers dybde for så at sænke det. En proces, der har taget et par dage.

Søndag knækkede skibet over i to dele, og derefter blev arbejdet med at få bugseret skibet – først den ene del og så den anden – ud på 3180 meters dybde, hvor det skal sænkes, påbegyndt.

To slæbebåde har siden torsdag trukket skibet 15 kilometer ud fra kysten.

Det er ikke alle, der har ytret tilfredshed med beslutningen om, at skibet skal sænkes.

Miljøorganisationen Greenpeace påpeger, at netop sænkningen kan føre til endnu mere havforurening end de mange tons olie, der allerede har påvirket havet – også selv om myndigheder har forsøgt at pumpe den resterende olie ud af fragtskibet.

– At sænke skibet vil være en trussel mod biodiversiteten og forurene havet med store mængder af tungmetaller og dermed true andre områder – ikke mindst den franske ø Reunion, siger Happy Khambule, talsmand for Greenpeace.

Kaptajnen og den næstkommanderende fra fragskibet er blevet anholdt som følge af grundstødningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu