ANNONCE

Her kommer hunde oftere til skade

9. oktober 2019 10:27 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det er vigtigt at være opmærksom på både dig selv og hunden.

Det er blevet koldere og koldere udenfor og sommeren synes at være en svunden tid, som man blot kan erindre ganske svagt.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men til trods for den ændrede årstid og de forkortede dage, så er der en ting, der aldrig ændrer sig. I hvert fald hvis man er hundeejer – og det er, at hunden altså skal have sin motion, uanset vind, vand og vejr.

Hvad mange danskere, dog ikke er klar over, er, at når det bliver efterår og vinter – og dagene bliver kortere, så stiger antallet af påkørte hunde ganske markant.

I 2018 steg antallet af hunde, der blev påkørt med svimlende 60 procent, viser nye tal fra Agria Dyreforsikring.

Et simpelt middel

Hos Agria Dyreforsikring gør de hundejerne opmærksom på, at et bedre halsbånd med stærke reflekser kan gøre en verden til forskel.

– De fleste reflekser har en kort levetid. De holder i nogle år, hvorefter de skal udskiftes. Man kan foretage et kvalitetstjek af sine gamle reflekser ved at lyse på dem med en lygte på en afstand af fire meter. De skal lyse tydeligt. Udskift de reflekser, som virker slidte. Med en god refleks kan vi redde vores firbenede venner fra trafikulykker, oplyser Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.,

Men reflekser behøver faktisk slet ikke begrænse sig til hunde – det kan også være en rigtig god idé at give katten en refleks på.

I galleriet øverst kan du se, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger reflekser.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu