ANNONCE

Her kravler Biden forbi

4. november 2020 15:32 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Svingstat har skiftet partifarve.

Her kravler Biden forbi
Demokraternes kandidat Joe Biden har taget føringen i Michigan. Foto: Scanpix

Joe Biden sniger sig forbi Donald Trump i opgøret om svingstaten Michigan i USA’s præsidentvalg. Det skriver Reuters baseret på den foreløbige stemmeoptælling. Det samme fremgår af et øjebliksbillede på optællingen, som Associated Press leverer.

Ifølge nyhedsbureauet AP har Joe Biden fået 49,4 procent af de optalte stemmer indtil nu, mens Donald Trump har fået 49,1 procent af de optalte stemmer. Der er klokken 16.20 onsdag eftermiddag dansk tid optalt 95 procent af de forventede afgivne stemmer i staten.

Michigan har 16 valgmænd og bliver ligesom Wisconsin set som en potentielt afgørende stat at vinde for at blive præsident. Michigan har ligesom Wisconsin været farvet republikansk rød det meste af onsdagen.

De endelige valgresultater fra Michigan ventes ikke før natten til torsdag dansk tid. Det skyldes blandt andet mange brevstemmer, som det tager lang tid at tælle op.

Hvis Trump alligevel tager sejren her, er Biden nødt til – foruden Wisconsin og Nevada (der endnu ikke er klarmeldt) – at vinde North Carolina (15 valgmænd), Georgia (16 valgmænd) eller Pennsylvania (20 valgmænd). Det er tre svingstater, hvor Trump i øjeblikket fører.

I Nevada, der blandt andet tæller spillebyen Las Vegas, er optællingen af stemmer blevet indstillet indtil torsdag morgen lokal tid (torsdag eftermiddag dansk tid), oplyser delstatens indenrigsministerium på Twitter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu