ANNONCE

Her ligger døde mink begravet alt for tæt på sø

24. november 2020 19:19 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Ved en sø i Vestjylland er døde mink gravet ned for tæt på. Det skal løses hurtigst muligt, siger minister.

Her ligger døde mink begravet alt for tæt på sø
Tusindvis af aflivede mink er begravet ved Jydske Dragonregiments øvelsesterræn ved Nørre Felding tæt ved Holstebro og for tæt på Boutrup Sø. Foto: Morten Stricker/Scanpix.

Døde mink er blevet begravet for tæt på Boutrup Sø ved Holstebro i Vestjylland. Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen er nu i gang med at finde en løsning, med rådgivning fra Miljøstyrelsen, så søen ikke risikerer at blive forurenet.

– Det her skal løses hurtigst muligt, og derfor skal der straks handles på det. Det er en meget beklagelig situation, og det er vigtigt, at der findes den bedst mulige løsning hurtigt, så borgerne i området trygt kan regne med, at vandet i søen er rent. Derudover skal vi drøfte situationen med de lokale myndigheder for at sikre bedst mulig koordination og for at få flest mulige hjerner til at tænke med, siger fødevareminister Rasmus Prehn (S) i pressemeddelelsen.

Afstandskrav

Da man begyndte at grave mink ned i området, fastsatte Miljøstyrelsen et afstandskrav til søen på 300 meter af forsigtighedshensyn. Det har nu vist sig, at dele af de døde mink ligger under 200 meter fra søen.

– Det er vigtigt at understrege, at det her ikke spreder corona-smitten. Det vi skal sikre er, at søen ikke bliver forurenet med bl.a. kvælstof og fosfor, og det er der en række forskellige løsninger på. I den forbindelse har vi bedt Miljøstyrelsen bidrage i vurderingen af eventuelle risici for vandkvaliteten i søen, siger Fødevarestyrelsens direktør, Nikolaj Veje i pressemeddelelsen.

Fødevarestyrelsen er nu ved at finde ud af, hvordan man håndterer sagen. Man overvejer blandt andet at etablere drænrør, der opsamler og renser forurenet væske, så det ikke kommer i nærheden af søen.

Døde mink op af jorden

I pressemeddelelsen berører ministeriet også det problem, der er i området med, at visse døde mink bliver presset op mod jordoverfladen, efter at de ellers var blevet gravet ned.

Miljøstyrelsen skriver, at man forventer, at der er tale om et midlertidigt problem, mens dyrene rådner op.

Området bliver nu bemandet døgnet rundt, og hegnet ind, for at undgå eventuelle problemer med dyr og mennesker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu