ANNONCE

Her opholdt coronasmittet sig i 10 timer

10. marts 2020 17:11 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En person, der er smittet med coronavirus, opholdt sig fredag den 6. marts i en fredagsbar i 10 timer.

Det kolossale betonbyggeri Panum Instituttet på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro i København huser til dagligt det sundhedsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet.

Dermed huser det også en af byens vildeste og største fredagsbarer.

Imidlertid husede fredagsbaren fredag den 6. marts også en person, der nu er konstateret smittet med coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Den smittede har været i fredagsbaren på stedet mellem klokken 11 og 21 fredag. Vedkommende er nu i isolation.

Har du selv været til stede ved fredagsbaren behøver du som udgangspunkt ikke at gøre noget. Oplever du imidlertid symptomer som feber, hoste eller åndenød i løbet af de nlste 14 dage, skal du ringe til egen læge eller vagtlægen og oplyse, at du har været til en fredagsbar, hvor der var en COVID-19-smittet person til stede.

Hvor mange er smittet med coronavirus

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

I skrivende stund er 156 danskere smittet.

John Hopkins University overvejer desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

Undgå coronavirus

Der er flere ting, du kan gøre brug af som præventive midler for at mindske risikoen for at blive smittet med virussen.

WHO opfordrer alle til at vaske hænder grundigt både med vand og sæbe, men også med desinficerende midler. Når du nyser eller hoster, skal du holde dig for munden eller næsen med albuen eller papir, derefter skal du smide papiret væk og vaske hænder. 

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

For at undgå smitten skal du holde dig fra personer, der har feber eller hoster. Hvis du selv oplever feber, hoste eller besværet vejtrækning, der kan være symptomer på coronavirus 2019-nCoV, skal du søge læge.

Da smitten formentlig er opstået på et marked med levende dyr, bør man undgå sådanne markeder. Ligesom man heller ikke skal indtage rå produkter, der stammer fra dyr.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu